Događanja / Istaknuta

21. do 23. lipnja

Na državnom gimnastičkom prvenstvu u Osijeku nastupit će Tin Srbić i Aurel Benović

Na državnom gimnastičkom prvenstvu u Osijeku nastupit će Tin Srbić i Aurel Benović
PR

U subotu i nedjelju dio natjecanja odvijat će se u Dvorani Gradski vrt, a dio u Sokol Centru

Gimnastički klub Osijek Žito u sljedeća tri dana, točnije od 21. do 23. lipnja bit će domaćin Prvenstva Hrvatske u svim programima sportske gimnastike. U gradu na Dravi okupit će se gotovo 550 gimnastičara i gimnastičarki iz 39 hrvatskih klubova. Natjecanje će se održati na dvije lokacije.

U petak će se sav program odvijati u Dvorani Gradski vrt. Natjecanje počinje u deset sati apsolutnim programom kadetkinja i mlađih juniorki. Prvoga je dana na rasporedu i apsolutni program seniora koji počinje od 14 sati. Nastupit će svi najbolji hrvatski gimnastičari, a posebno će se pratiti nastupi Tina Srbića na preči te Aurela Benovića na preskoku i parteru. Njih dvojica intenzivno se pripremaju za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Kvalifikacije u Bercy Areni održavaju se 27. srpnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Stigao sam u Osijek početkom tjedna. Sutra je Državno prvenstvo, ali došao sam malo ranije kako bih promijenio sredinu i odradio jedne kratke pripreme prije Prvenstva Hrvatske. A samo Prvenstvo mi je još jedna provjera za Pariz. Imao sam poslije Svjetskog kupa u Kopru malo problema s ramenom jer je tamo bilo nekih dužih čekanja prije vježbe. Sve je to riješeno, treniramo jako dobro, forma je odlična. Da moram sutra nastupiti u Parizu, mogao bih. Na Državnom prvenstvu ću isprobati tu vježbu početne ocjene 6.3 koju ću raditi u kvalifikacijama. Nakon toga očekuje me još samo predolimpijski turnir u Belgiji, i to je to, onda idemo u Pariz. Sve stvarno štima, sve je ok, forma je jako dobra. Jedini mi je cilj da na Olimpijske igre dođem spreman, vjerujem da će sve biti kako treba'', rekao je Srbić.

''U jako sam dobroj formi, možda još ne u najboljoj, tempiramo formu uoči Olimpijskih igara u Parizu. Složili smo sve kako bih bio što spremniji za nadolazeću olimpijsku smotru. Ovo Državno prvenstvo će mi biti testno natjecanje na kojemu ću provjeriti u kakvoj sam formi. Na parteru ću ići vježbu s početnom ocjenom 6.3, a na preskoku svoja dva najteža skoka s početnim ocjenama 5.6. Očekujem dobar rezultat, osjećam se jako dobro i spremno. Jedva čekam natjecanje, sve sam motiviraniji i spremniji kako se bliže Olimpijske igre, nadam se dobrim rezultatima u Parizu. Očekujem dobru izvedbu, postoje još neke sitne pogreške na kojima trebam poraditi i popraviti. Sve je podređeno Olimpijskim igrama, Prvenstvo Hrvatske je dobra prilika vidjeti u kakvoj sam formi u obje discipline'', rekao je Benović.

Apsolutni program seniorki održava se također u petak s početkom u 18 sati. Nastupit će Tijana Korent, Tina Zelčić, Sara Šulekić i ostale hrvatske reprezentativke. U Osijeku neće biti Ane Đerek koja je ozlijeđena.

U subotu i nedjelju dio natjecanja odvijat će se u Dvorani Gradski vrt, a dio u Sokol Centru. Gimnastičari i gimnastičarke svih dobnih uzrasta u brojnim kategorijama borit će se za medalje na Državnom prvenstvu.

Prvenstvo Hrvatske dostupno je kao Video i Result Book besplatno u Elevien mobilnoj aplikaciji.


Izdvojeno

Reci što misliš!