Događanja / Istaknuta

17. do 23. lipnja

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Đakovački vezovi, Samardžićev koncert, Etno susreti u Bilju...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Đakovački vezovi, Samardžićev koncert, Etno susreti u Bilju...
PIXSELL

Predstojeći tjedan obiluje tradicionalnim kulturnim manifestacijama za sve uzraste

U tjednu pred nama ne očekuje nas mnogo manifestacija, ali su neke među njima značajne i tradicionalne za naše podneblje.

Jedna je od njih B2Run utrka koja će se u gradu na Dravi otrčati u četvrtak. U pitanju je događanje koje okuplja zaposlenike brojnih tvrtki radi njihova međusobna upoznavanja i povezivanja, ali i druženja u neslužbenom okruženju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim toga, ugostiti B2Run u Osijeku nije mala stvar budući da je riječ o najpoznatijem događanju koje spaja aktivnost i poslovne struje, a ujedno je dio međunarodne priče koja u jedanaest država svijeta svake godine okuplja preko 250 tisuća ljudi iz javnih i privatnih poduzeća.

B2B run Osijek
korporativna utrka B2Run 20. lipnja stiže u najzeleniji grad u Hrvatskoj – Osijek

Istoga dana s početkom u 20 sati u dvorani belišćanskog Centra za kulturu Sigmund Romberg održat će se koncert Elvisa Stanića i French Touch kvarteta sa Stanićem na harmonici, Spartacom Črnjarićem na gitari, Darkom Mihelićem na kontrabasu i Andyjem Cechom na bubnjevima.

Spomenuti kvartet iskusnih i vatrenih glazbenika energičnu, očaravajuću i nadahnutu glazbu kombinira u jedinstvenom zvuku harmonike, gitare, kontrabasa i bubnjeva. Koncert je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, a ulaz je na njega besplatan.

20. lipnja Belišće: Koncert Elvisa Stanića i French Touch kvarteta ''Accordion Project''

Dan nakon toga u dvorište PTF-a stiže jedan od najpopularnijih bosansko-srbijanskih pjevača narodne glazbe Željko Samardžić s hitovima kao što su ''Ime ti je sudbina'', ''Nisi ti za male stvari'', ''Bezobrazno zelene'', ''Nekada i sada'', ''Ljubavnik'', ''Grlica'' i ''Ne spominji ljubav''.

Podsjetimo, Samardžić je u gradu na Dravi posljednji puta nastupio 24. rujna pretprošle godine, a prije toga 2019. Oba je puta uspio napuniti dvoranu Gradski vrt, pa ne sumnjamo da će to ponovno učiniti i s dvorištem spomenute institucije.

željko samardžić
21. lipnja U dvorište PTF-a stiže kultni pjevač narodne glazbe Željko Samardžić

U petak također započinju 58. Đakovački vezovi koji će trajati sve do 7. srpnja. Već tradicionalno u okviru manifestacije održat će se razne folklorne priredbe kao što su Mali vezovi, Pučko crkveno pjevanje, Svečano otvorenje, Đakovština u pjesmi i plesu, Gosti u pjesmi i plesu, Svečana povorka ulicama Đakova, Međunarodna smotra folklora, Smotra folklora Hrvatske, Smotra folklora Slavonije i Baranje te program zatvaranja ''Slavonijo, zemljo plemenita'' uz izbor najbolje nošenog narodnog ruha.

Glazbeni će program započeti u petak, 28. lipnja uz izvođače poput Matije Cveka, Eni Jurišić, Crvene jabuke, Tonyja Cetinskog, Dalmatina, Žitnih polja i Tajči, dok je novost ta da će se kroz završna tri dana koncerti, uz Vezovski šator, održavati i na još jednoj lokaciji, točnije u dvorištu Kuće Reichsmann.

28. lipnja do 7. srpnja Đakovački vezovi 2024. [glazbeni program]

Ostajemo u blizini Đakova jer će se u petak i subotu u slikovitim mjestima Mandićevac i Trnava upriličiti 4. Dani otvorenih vinskih podruma u organizaciji Turističke zajednice grada Đakova te u suradnji s Općinom Trnava i Općinom Drenje.

Navedeno je događanje postalo nezaobilaznim dijelom Vinskog mjeseca OBŽ-a te je također uključeno u program spomenutih Đakovačkih vezova. Osim brojnih radionica i vinskih šetnji, manifestacija će završiti koncertom jednoga od najpoznatijih izvođača tamburaške glazbe Stjepana Jeršeka Štefa.

vino vina
21. i 22. lipnja Otkrijte čari Đakovačkog vinogradarskog kraja na Danima otvorenih vinskih podruma

U čarobnom perivoju Dvorca Eugena Savojskog u Bilju istih će se dana održati 24. Međunarodni etno susreti. Organizatori su događanja Općina Bilje i TZO Bilje-Kopački rit, uz potporu Osječko-baranjske županije i Hrvatske turističke zajednice.

Osim brojnih izvođača i sadržaja za najmlađe, u parku će biti ponuda autohtonih domaćih proizvoda i rukotvorina, lovačkih specijaliteta Lovačkog društva ''Srnjak'' iz Bilja te langošica i fritula, uz pregršt dobre ljetne atmosfere.

23. Međunarodni etno susreti Bilje 2023.
21. do 23. lipnja Bilje: 24. Međunarodni etno susreti [PROGRAM]

Među ostalim događanjima izdvajaju se izložba ''Šuma okom šumara'' koju je moguće pogledati od sutra do 28. lipnja u prostorijama Stare pekare, 42. Osječko ljeto mladih koje traje do četvrtka te 'storytelling' ture Osijekom kroz lipanj.

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!