Događanja / Istaknuta

28. travnja do 5. svibnja

Očekuje nas četvrto izdanje teniskog ITF turnira Osijek Open u Perivoju kralja Tomislava

Očekuje nas četvrto izdanje teniskog ITF turnira Osijek Open u Perivoju kralja Tomislava
PR

Kvalifikacije će se igrati u nedjelju i ponedjeljak, a dan poslije, odnosno u utorak, 30. travnja, počinje završni turnir za tenisače i tenisačice

Od nedjelje, 28. travnja, pa kroz sljedećih tjedan dana Osijek će dobiti nove pobjednike četvrtog izdanja sve snažnijeg teniskog turnira – Osijek Opena 2024., turnira ITF serije vrijednog 15 tisuća dolara. Turnir organiziraju TK Tennis Talents Osijek i HTS, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. 

Ovo će vrijedno tenisko natjecanje i ove godine u osječkom Perivoju kralja Tomislava okupiti jaka teniska imena u muškoj i ženskoj konkurenciji. Snage će odmjeriti tenisačice i tenisači s tri kontinenta i 20-ak zemalja, a među njima su, naravno, i domaće snage – Sara Barbarić i Leonarda Kajkić. U glavnom će ih turniru dočekati i Osječanke Nera Tešankić i Korina Roso, seniorska viceprvakinja Hrvatske. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj je teniski turnir već dobro poznata destinacija ljubiteljima ovoga sporta, a kvalitetu osječkog izdanja turnira prepoznala je i Međunarodna teniska federacija.

''Ponosni smo na to što smo prošle godine dobili nagradu ITF-a Recognition star koja se temelji na anketi svih sudionika turnira: igrača, sudaca i posjetitelja. Ukupno je tijekom prošle godine održano 1200 ITF turnira diljem svijeta, 30 turnira je dobilo priznanje i Osijek Open je jedan od njih'', istaknuo je, uoči četvrtog izdanja Osijek Opena Ante Brnić, predsjednik Teniskog kluba Tennis Talents Osijek. 

Turnir će na teniskim terenima službeno započeti u nedjelju, 28. travnja, no kvalifikacijama će prethoditi teniska poslastica na osječkom Trgu slobode. Prije odmjeravanja snaga na terenu, tenisači će se u subotu, 27. travnja u 11 sati okupiti na još jednom izdanju Kids Day-a. Na Trg slobode sve je zainteresirane pozvao glavni trener Teniskog kluba Tennis Talents, Davor Grgić.

''Pozivamo roditelje na to da povedu djecu kako bi osjetila teniski sport. Na trgu će imati priliku razmijeniti koju lopticu s našim tenisačima, a podijelit ćemo im i majice i bit će lijepo druženje. Posebno pozivamo i djecu koja se dosad nisu upoznala s tenisom jer ga možda zavole'', naveo je.

Kvalifikacije će se igrati u nedjelju i ponedjeljak, a dan poslije, odnosno u utorak, 30. travnja, počinje završni turnir za tenisače i tenisačice. Prvog i drugog dana igrat će se mečevi 1. kola, u četvrtak slijedi 2. kolo, u petak 3., a u subotu polufinalni mečevi. U nedjelju, 5. svibnja na rasporedu su finala.

Mečevi će prvoga dana početi u devet sati. Igrat će se na svih osam terena, a ulaz na teniske terene u Perivoju kralja Tomislava za sve je zainteresirane slobodan.


Izdvojeno

Reci što misliš!