Događanja / Istaknuta

20. travnja

Prijateljstvo s prirodom: Martina Markov i galeb Marko pozivaju na Zelenu radionicu

Prijateljstvo s prirodom: Martina Markov i galeb Marko pozivaju na Zelenu radionicu
Toni Šimunić

Zelene priče bogato su ilustrirane edukativne priče obogaćene humorističnim elementima čija je radnja smještena u hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode

Danas povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja dolazi spisateljica Martina Markov i njen galeb Marko koji će za djecu 6-10 godina održati Zelenu radionicu na Prijemnom centru parka u Kopačevu u vremenu od 10 do 11 sati.

Autorica i njen galeb Marko, glavni lik serijala ''Pustolovine galeba Marka'' po parkovima Hrvatske, upoznat će djecu s našim najvrjednijim prirodnim ljepotama, njenim nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz 60-minutno druženje s galebom Markom djeca će pogledati edukativni animirani film ''Priča o Leonardu'', animaciju prve autoričine priče, poslušati nekoliko kratkih priča iz slikopriče ''Dnevnik galeba Marka 1'', igrajući Igru par(k)ova upoznati faunu naših zaštićenih područja te zaplesati i zapjevati na pjesmu galeba Marka.

Iako Marko u Kopačkom ritu još nije izdan, priče je napisana i djeci će se po prvi puta predstaviti stanari našeg parka koje će galeb Marko tijekom posjeta posjetiti.

Druženje će završiti šetnjom po Šetnici bijelog lopoča.

Zelene priče bogato su ilustrirane edukativne priče obogaćene humorističnim elementima čija je radnja smještena u hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Na putovanje po parkovima Hrvatske djecu vodi znatiželjni prirodoljubac – galeb Marko. Do sada je posjetio ukupno 11 parkova – Nacionalne parkove Krka, Mljet, Paklenica, Sjeverni Velebit, Brijuni i Risnjak te parkove prirode Telašćica, Vransko jezero, Biokovo, Lastovsko otočje i Učka.

Pozitivno mišljenje za korištenje Zelenih priča u nastavi Prirode i društva pružilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Osim upoznavanja s prirodnim ljepotama Lijepe naše i potrebom njena očuvanja, želja je autorice da mlade iseljenike odmakne od ekrana i digitalnih sadržaja te ih potakne na što češći boravak u prirodi kako bi spoznali i doživjeli sve njene dobrobiti za kvalitetniji i zdraviji život.

Više informacija o galebu Marku i zelenim pričama možete pronaći na poveznici.


Izdvojeno

Reci što misliš!