Događanja / Istaknuta

6. travnja

Stara pekara: Izložba natječajnih radova za uređenje prostora bivšeg OLT-a

Stara pekara: Izložba natječajnih radova za uređenje prostora bivšeg OLT-a
Davor Javorović/PIXSELL

Provoditelj natječaja je Društvo arhitekata grada Osijeka, a prvonagrađeni je rad autora Siniše Bodrožića, Filipa Šrajera i Ivana Jovanovca

Grad Osijek poziva sve sugrađanke i sugrađane na izložbu natječajnih radova za uređenje prostora bivše Osječke ljevaonice željeza i tvornice strojeva (OLT). Otvorenje izložbe je u subotu, 6. travnja u 11 sati u Edukativnom i informativnom turističkom centru mladih – Stara pekara, Trg Vatroslava Lisinskog 1, Osijek. Uz otvorenje izložbe organiziran je i razgovor članova ocjenjivačkog suda s natjecateljima.

Na javni Urbanističko-arhitektonski natječaj za uređenje prostora bivše ljevaonice (OLT) u Osijeku, kojega je raspisao Grad Osijek, a koji je trajao od 5. prosinca 2023. do 1. ožujka ove godine, ukupno je pristiglo devet radova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Provoditelj natječaja je Društvo arhitekata grada Osijeka, a prvonagrađeni je rad autora Siniše Bodrožića, Filipa Šrajera i Ivana Jovanovca.

olt
REZULTATI NATJEČAJA Pogledajte kako će izgledati prostor OLT-a nakon preuređenja: Stambeni blokovi, bazen, dvorana, urbani vrtovi, učenički dom...

Prvonagrađeno rješenje bit će stručna podloga za izradu Urbanističkog plana uređenja prostora bivše ljevaonice (OLT) u Osijeku, što je prvi korak do ostvarenja dugoočekivane transformacije ove industrijske ostavštine u modernu, multifunkcionalnu urbanu cjelinu.

Predstavljanje urbanističkog rješenja za bivšu ljevaonicu OLT Fotogalerija


Izdvojeno

Reci što misliš!