Događanja / Istaknuta

31. siječnja

Zeleni Osijek organizira predavanje ''Otpad u modelu kružnog gospodarstva''

Zeleni Osijek organizira predavanje ''Otpad u modelu kružnog gospodarstva''
Facebook/Zeleni Osijek Udruga

Sudionici će imati priliku usvojiti nove informacije o kružnom modelu gospodarenja otpadom kao jednoj od temeljnih odrednica održivog razvoja lokalne zajednice u kojoj je nužan aktivan građanski doprinos, uz prezentaciju primjera dobre prakse u Hrvatskoj i Europi

Zeleni Osijek organizira javno predavanje pod nazivom ''Otpad u modelu kružnog gospodarstva'' koje će se održati u srijedu, 31. siječnja u 17 sati na Pravnom fakultetu u Osijeku (dvorana 2).

Predavanje je otvoreno i besplatno za sve građane te se održava u okviru projekta "PARTICIPACIJA – Prava i uloga građana u području ekološki održivog gospodarenja otpadom", sufinanciranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sudionici će imati priliku usvojiti nove informacije o kružnom modelu gospodarenja otpadom kao jednoj od temeljnih odrednica održivog razvoja lokalne zajednice u kojoj je nužan aktivan građanski doprinos, uz prezentaciju primjera dobre prakse u Hrvatskoj i Europi.

Povećana količina proizvedenog otpada, niska stopa odvajanja i recikliranja te štetni utjecaj na okoliš gorući su problemi modernih društava, što je i pokazala nedavna ekološka katastrofa na području Grada Osijeka. Neinformiranost građana i neparticipiranje u sustavu gospodarenja otpadom izravno utječu na nedostatak učinkovitosti istoga sustava. Kada bi javnost bila svjesna vlastitih prava i uloga u održivom gospodarenju otpadom, njegovi rezultati na lokalnoj razini bili bi uspješniji, a rizik od ekoloških katastrofa smanjen.

Na ovom predavanju bit će i premijerno prikazan film "RECIKLAŽA (NE)INFORMACIJA - NEINFORMIRANA JAVNOST U PROCESU GOSPODARENJA OTPADOM", izrađen od strane Udruge.

Svoj dolazak obvezno potvrdite ispunjavanjem prijavnog obrasca do utorka, 30. siječnja.


Izdvojeno

Reci što misliš!