Događanja / Istaknuta

27. siječnja

U Osijeku se obilježava 17. Dan mimoza i 18. Europski tjedan prevencije raka vrata maternice

U Osijeku se obilježava 17. Dan mimoza i 18. Europski tjedan prevencije raka vrata maternice
Dubravka Petrić/PIXSELL

I ove godine i naredne dane organizatori očekuju veliku potporu, i to ne samo i drugih udruga i građana u našem gradu, već i snažnu podršku i angažman politike i njezinih predstavnika

U subotu, 27. siječnja od 10 do 13 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku organizirat će se 17. Hrvatski Dan mimoza, nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice i ujedno obilježiti 18. Europski tjedan borbe protiv raka vrata maternice (22. - 28. siječnja 2024). 

Manifestacija se održava u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Gradske lige protiv raka Osijek i u suradnji s Medicinskom školom Osijek, KBC-om Osijek, DZ Osječko-baranjske županije, Mammae klubom Osijek, ILCO-Osijek, IK Javor iz Osijeka, a polaznici aktivnosti Hodanjem do zdravlja dat će, i ovoga puta, kao i nebrojno do sada svojim primjerom potporu u borbi protiv ove bolesti od koje u svijetu danas ne bi smjela uistinu oboljeti, a ne umrijeti niti jedna žena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadalje, i ove godine i naredne dane organizatori očekuju veliku potporu, i to ne samo i drugih udruga i građana u našem gradu, već i snažnu podršku i angažman politike i njezinih predstavnika kako bi u narednim vremenima ispunili cilj - Republika Hrvatska bez raka vrata maternice te Republika Hrvatska kao zemlja zdravih žena, djevojaka, sestara, majki i baka.

U navedenom vremenu će se, uz simboličnu podjelu cvjetova mimoze, dijeliti edukativni materijali te informirati i savjetovati građane o mogućnostima sprječavanja i ranog otkrivanja raka vrata maternice i cijepljenju protiv HPV-a.


Izdvojeno

Reci što misliš!