Događanja / Istaknuta

26. i 30. siječnja

U okviru projekta Cinema4YOU(th) emitiraju se besplatni filmovi u kinu Urania

U okviru projekta Cinema4YOU(th) emitiraju se besplatni filmovi u kinu Urania

Cinema4YOU(th) projekt je nastao u sklopu programa ''Collaborate to Innovate'' koji provodi međunarodna mreža kina za promociju europskog filma Europa Cinemas, uz potporu potprograma MEDIA Kreativne Europe

Pozivaju se svi zainteresirani na besplatne projekcije i filmski kviz koji će se u kinu Urania održati u sklopu programa Cinema4YOU(th).

U petak, 26. siječnja s početkom u 18 sati u kinu Urania pogledajte nagrađivanu animiranu utopijsku, romantičnu dramu "White Plastic Sky". Film se prikazuje s hrvatskim titlom i prikaz je života mladog para koji živi u pustoj postapokaliptičnoj Budimpešti 2123. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U budućnosti bez životinja i biljaka gdje su zakoni ljudskog opstanka okrutni, u kojoj nema blagodati i blagostanja na koje smo navikli, rijetki preživjeli bore se za hranu i život. U pokušaju da spasi svoju ženu, mladić je prisiljen prekršiti sva pravila kojima se do sada služio.

Nakon projekcije svakako ostanite na svojim sjedalima jer slijedi Q&A i razgovor o filmu s redateljem i producentom, prof. Józsefom Fülöpom.

Nakon projekcije i razgovora o filmu, u dvorani Kino kluba održat će se prvi filmski kviz kina Uranije. Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca, a za sudjelovanje potrebne su prijave mailom na adresu: [email protected].

Sudjelovati je moguće i pojedinačno i u timu.

U utorak, 30. siječnja s početkom u 18 sati prikazat će se topla ljudska drama "Larry", a projekcija je s engleskim titlom.

Adam živi u društvenoj izolaciji zbog problema mucanja, a hip-hop jedini je način na koji se može riješiti svoje govorne mane.

Cinema4YOU(th) projekt je nastao u sklopu programa ''Collaborate to Innovate'' koji provodi međunarodna mreža kina za promociju europskog filma Europa Cinemas, uz potporu potprograma MEDIA Kreativne Europe. Nositelji su projekta četiri kina - naše kino Urania, dva kina iz Mađarske (Tisza Mozi i Béke és Uránia Art Mozi) te kino Úsmev iz Slovačke.

Ulaz je na obje projekcije besplatan za sve gledatelje, filmovi su pogodni za sve uzraste, a cjelokupni je program sufinanciran sredstvima Europske Unije.


Izdvojeno

Reci što misliš!