Događanja / Istaknuta

3. veljače

Nakon rasprodane arene, broji se sitno do koncerta Joksimovića u Osijeku

Nakon rasprodane arene, broji se sitno do koncerta Joksimovića u Osijeku
Igor Soban/PIXSELL

Nastupao je na mnogim međunarodnim festivalima, a 2004. godine predstavljao je Srbiju i Crnu Goru na Eurosongu s pjesmom "Lane moje" s kojom je zauzeo drugo mjesto

Nakon održanih koncerata u zagrebačkoj, varaždinskoj i zadarskoj areni, Joksimović priprema nastup u Gradskom vrtu u Osijeku, za koji su ulaznice gotovo rasprodane. Koncert će se održati 3. veljače.

Podsjetimo, Joksimović je nedavno, nakon više od četiri godine objavio i novi singl pod nazivom ''1000 žena'', koju je nazvao zagrijavanje pred izlazak njegovog novog albuma, čiji se izlazak očekuje na proljeće. U zagrebačkoj je Areni u studenom premijerno otpjevao pjesmu ''Venera'' Aleksandre Milutinović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nikada nisam takvo nešto napravio u životu, pjesma još nije snimljena u studiju, ali moja publika je to zaslužila za vjernost koju mi pruža sve ove godine'', rekao je Joksimović nakon nastupa.

željko joksimović
3. veljače Željko Joksimović dolazi u Osijek

Joksimović je srpski pjevač, skladatelj, tekstopisac i multiinstrumentalist. Jedan je od najuspješnijih srpskih glazbenika, a poznat je i širom regije. Karijeru je započeo još kao tinejdžer, svirajući klavir i violinu u raznim orkestrima i bendovima, nakon čega je počeo surađivati s poznatim izvođačima u Srbiji.

Njegova prva pjesma ''Pesma Sirena" objavljena je 1998. godine. Nakon toga je uslijedio niz hitova poput ''7 godina", ''Varnice'', ''Nisam te zbog lepote voleo'', ''Nije ljubav stvar'', ''Leđa o leđa'', ''Milimetar'', ''Drska ženo plava'' i mnogih drugih.

U dugogodišnjoj karijeri ostvario je i mnoge uspješne duete. S Dinom Merlinom snimio je ''Supermena'', s Tonijem Cetinskim ''Zabludu'', s Harisom Džinovićem ''Šta će meni više od toga'', a njegove pjesme ''Nesanica'' (izvođač Toše Proeski), ''Miljacka'' (izvođač Halid Bešlić) i ''Lejla'' (izvođač Hari Mata Hari) ostat će zauvijek evergreeni na ovim područjima.

U suradnji s pokojnim Predragom Živkovićem Tozovcem napisao je pjesmu ''Ponoć'' za film ''Toma", posvećen velikanu narodne muzike Tomi Zdravkoviću koja broji 59 milijuna pregleda na YouTubeu.

Nastupao je na mnogim međunarodnim festivalima, a 2004. godine predstavljao je Srbiju i Crnu Goru na Eurosongu s pjesmom "Lane moje" s kojom je zauzeo drugo mjesto.

predstavio veneru Nakon Zagreba, Željko Joksimović stiže u Osijek

Joksimović je također poznat kao producent i autor pjesama drugih izvođača, a njegove su pjesme ostvarile veliku popularnost u cijeloj regiji. Svira 11 instrumenata i smatraju ga jednim od najvećih glazbenika s ovih prostora. U karijeri je objavio više od deset albuma.


Izdvojeno

Reci što misliš!