Događanja / Istaknuta

15. do 21. siječnja

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Vinkovo u Iloku, rođendan Epica, gostovanje Olivere Ćirković...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Vinkovo u Iloku, rođendan Epica, gostovanje Olivere Ćirković...
PIXSELL/PR

Uz aktivnosti za najmlađe u GISKO-u, građani će moći uživati u Vinkovu u Iloku, proslavi petog rođendana Epica, dolasku poznate regionalne zvijezde u Avenue Mall te brojnim drugim manifestacijama

Kako prošli, tako je i predstojeći tjedan obilježen nekolicinom kulturnih događanja. Mnoga se od njih održavaju ne samo tijekom tjedna, nego i tijekom cijelog mjeseca, a neka od njih čak i do sredine veljače, tako da možemo reći da je ova zima u Slavoniji i Baranji ispunjena manifestacijama.

Jedno je od predstojećih događanja 23. izložba fotografija autora iz OBŽ-a koja će se moći besplatno pogledati od sutra, pa sve do 15. veljače.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o postavu koji je okupio 70 fotografa OBŽ-a te tako pokazuje, nagrađuje i pohvaljuje najbolje od njih, a održava se u organizaciji Fotokluba Osijek te u partnerstvu sa Zajednicom tehničke kulture OBŽ-a i Kulturnim centrom Osijek.

15. siječnja do 13. veljače U KC-u Osijek održava se 23. izložba fotografija autora iz OBŽ-a

Nastavljaju se aktivnosti i u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, pa uz pričaonice i dvije izložbe, njezin Odjel za rad s djecom i mladima organizira kreativne radionice pod nazivom ''3D olovke'' u utorak, 16., 23. i 30. siječnja od 17,30 do 18,30 sati.

Također, pričaonice održat će se i u njezinom Ogranku Retfala u srijedu, 17. i 31. siječnja od 17,30 do 18,30 sati.

GISKO, Osijek, secesija
16., 23. i 30. siječnja Nastavljaju se aktivnosti tijekom siječnja u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek

Uz pričaonice u Ogranku Retfala, u srijedu se s početkom u 19,30 sati u osječkom Vikarijatu organizira okrugli stol o smislu Biblije ususret nedjelji Božje riječi.

Na susretu govorit će Rabin Luciano Moše PrelevićDamir Lajoš (Židovska općina u Osijeku), Aleksandar Đuranović (osječki paroh), Dalibor Kraljik (dekan Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku) i Ivan Benaković (svećenik i bibličar s KBF-a u Đakovu).

vikarijat osijek
17. siječnja Okrugli stol u Vikarijatu ponudit će razgovore o smislu Biblije pred nedjelju Božje riječi

Vikend pak započinje manifestacijom kulture, običaja, srijemske kapljice i delicija – Vinkovom u Iloku 2024. Istok Hrvatske tako će od 19. do 22. siječnja ugostiti više od 3500 posjetitelja koji će imati priliku uživati u pokladnom sajmu, vinskim i slikarskim radionicama, svečanim večerima, dječjim igraonicama, vinskom šatoru te cjelovečernjoj zabavi s poznatim tamburašima i bendovima.

PR
19. do 22. siječnja Vinkovo u Iloku 2024. [PROGRAM]

Dok je Barcelona pub protekloga tjedna obilježio 13 godina postojanja, kultni će klub Epic u subotu proslaviti svoj peti rođendan. Povodom toga, u goste mu ponovno, nakon tri godine, dolazi F.O.R.M. iz Zagreba, uz koji će nastupati Osječanin Chris Chambers.

20. siječnja EPIC slavi petu godišnjicu programa, u goste im dolazi F.O.R.M.

Istoga dana u 18 sati Be Your Own Boss (BYOB) – zajednica poduzetnih žena organizira svoju prvu edukativnu radionicu na temu društvenih mreža pod nazivom ''Društvene mreže po vašoj mjeri''.

U moru različitih djelatnosti i sve većoj prisutnosti brendova na društvenim mrežama, postaje se sve teže 'probiti' na tržištu i postati zapažen, dok rad na društvenim mrežama često poduzetnicama ostavlja pomalo gorak okus u ustima. O tome, ali i o brojnim drugim stavkama vezanim uz društvene mreže govorit će se na navedenoj radionici.

20. siječnja BYOB organizira edukativnu radionicu ''Društvene mreže po vašoj mjeri''

Tjedan završava cjelodnevnim druženjem s Oliverom Ćirković, jednom od najintrigantnijih regionalnih javnih ličnosti u regiji. Ona će pak predstaviti svoju knjigu ''Pink Panther – moja zatvorska ispovijest'' u nedjelju od 11 do 19 sati u prizemlju Avenue Mall-a.

21. siječnja Članica kriminalne skupine "Pink Panther" Olivera Ćirković stiže u Osijek

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!