Vijesti / Regija

Upaljen meteoalarm

Snažno nevrijeme stiglo u Hrvatsku, upaljen žuti meteoalarm i za Slavoniju

Snažno nevrijeme stiglo u Hrvatsku, upaljen žuti meteoalarm i za Slavoniju
Neverin.hr

Za naše krajeve, Slavoniju i Baranju, žuti alarm upaljen je također zbog pljuskova i grmljavine, a na snazi je od podneva do 20 sati navečer

Fronta se spušta nad naše krajeve i pritjecat će vlažan i nestabilan zrak s jugozapada.  Lokalno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito prijepodne na Jadranu i prema večeri.  Pljuskovi pritom mogu biti jače izraženi.

Za gotovo cijelu Hrvatsku izdan je žuti meteoalarm. Mjestimice su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji u upozorenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za naše krajeve, Slavoniju i Baranju, žuti alarm upaljen je također zbog pljuskova i grmljavine, a na snazi je od podneva do 20 sati navečer. DHMZ upozorava i na sparno i vruće vrijeme.

Kako javlja Istramet, preko Kvarnera prolazi izražena linija grmljavinskih sustava, a jaka ćelija razvila se i kod Venecije! U Zagrebu već pada kiša, ali i u ostalim dijelovima zemlje.

Neverin javlja da imamo dinamično jutro u dijelovima Hrvatske uz grmljavinske pljuskove.

U nastavku tjedna u Slavoniji osjetno svježije. Sve do petka djelomice sunčano i nestabilno s pljuskovima i grmljavinom, osobito u utorak lokalno izraženijim. Potom stabilnije i sunčanije.


Izdvojeno

Reci što misliš!