Vijesti / Regija

izvješće centra 112

Posljedice nevremena u OBŽ: Srušena stabla, bez struje ostalo više od dvije tisuće kućanstava

Posljedice nevremena u OBŽ: Srušena stabla, bez struje ostalo više od dvije tisuće kućanstava
Facebook

Hrvatska elektroprivreda imala je puno intervencija, a uslijed prorade sustava zaštite postrojenja zbog kvara na elektroenergetskoj mreži od 15,51 sati bez napajanja el.energijom ostali su dijelovi naselja Budrovci, Piškorevci i Strizivojna

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je više dojava o padu stabala na prometnice, dojavu o padu osobe s krova uslijed vjetra te nekoliko dojava o srušenim i nagnutim stupovima za prijenos električne energije i oštećenju krovova, izvjestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Uslijed nevremena koje je jučer zadesilo područje Osječko-baranjske županije u vremenu od 16,22 do iza 22 sata, vatrogasci i ostale dežurne žurne službe (HEP, komunalna poduzeća…) radili su na saniranju štete i posljedica nevremena na stambenim objektima i komunalnoj infrastrukturi u Osijeku, Čepinu, Đakovu, Jagodnjaku, Šećerani, Belom Manastiru, Aljmašu, Ladimirevcima, Višnjevcu, Petrijevcima, Bilju, Samatovcima, Cretu Bizovačkom i Širokom Polju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 26 intervencija sudjelovao ukupno 81 vatrogasac sa 27 vozila.  

Hrvatska elektroprivreda imala je puno intervencija, a uslijed prorade sustava zaštite postrojenja zbog kvara na elektroenergetskoj mreži od 15,51 sati bez napajanja el.energijom ostali su dijelovi naselja Budrovci, Piškorevci i Strizivojna. Broj pogođenih korisnika uslijed navedenog kvara je 2046. Kvar je sukcesivno saniran, a u cijelosti je otklonjen u 18,49 sati, te je uspostavljena redovna opskrba električnom energijom na navedenim područjima.

brza intervencija Na crkvu u slavonskom selu srušilo se stablo

INTERVENCIJE VATROGASACA:

Vatrogasci Bizovca - imali dvije tehničke intervencije uklanjanja bandera i drveta sa pruge na potezu od Creta Bizovačkog do Josipovca.
Vatrogasci Belog Manastira - imali tri tehničke intervencije, jedna uklanjanja palog drveća s ceste u Belom Manastiru, dva popravljanja krovišta u Belom Manastiru i Šećerani.
Vatrogasci Čepina – imali tehničku intervenciju uklanjanja pale bandere u Čepinu, te saniranje slomljenih i srušenih stabala s nogostupa i kolnika u Ćepinu.
Vatrogasci Bilja – imali tehničku intervenciju uklanjanja palog drveta na krovište kuće u Bilju,
Vatrogasci Valpova i Ladimirevaca – imali tehničku intervenciju uklanjanja palog drveta s krova crkve u Ladimirevcima.
Vatrogasci Širokog Polja – imali tehničku intervenciju uklanjanja palog drveta s ceste.
Vatrogasci Petrijevaca – imali tehničku intervenciju popravljanja krovišta u Petrijevcima.
Vatrogasci Dalja i Aljmaša- gasili požar na vikendici u Aljamšu.
Vatrogasci Jagodnjaka – imali tehničku intervenciju uklanjanja drveća sa ceste i nagnutih stabala na žice el.energije u Jagodnjaku.
Vatrogasci Osijeka – intervencija po dojavi iz Osijeka da u podrumu ima vode (2x), te uklanjanje srušenih stabala (2x).

snaga prirode Pogledajte kako munja udara u odašiljač na Borincima

Nogometni klub Đakovo Croatia na društvenim mrežama je izvijestio da je zbog olujnog nevremena i jakog vjetra, oštećen dio krova na stadionskoj tribini.

 

Fotografije sa svojih intervencija na Facebooku su objavili i neki DVD-ovi:

 
 
 
 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!