Vijesti / Regija

na Olajnici

U središtu Vukovara otvoren novoizgrađeni BMX park

U središtu Vukovara otvoren novoizgrađeni BMX park
Miroslav Šlafhauzer/Grad Vukovar

BMX park površine je 420 m2 s voznom površinom ukupne duljine 251,50 m, a u sklopu projekta uređena je i zelena površina te hortikultura u njegovom okruženju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je i otvorio novoizgrađeni BMX park na Olajnici, na popularnoj šetnici uz rijeku Vuku u središtu grada.

Novi BMX park izgrađen je na radost najmlađih sugrađana, rekreativaca i profesionalaca koji se bave ovim sportom, a uz postojeći skate park dodatno upotpunjuje društveni sadržaj u našemu gradu.

Gradonačelnik Penava izrazio je zadovoljstvo izgradnjom BMX parka, nakon izgradnje skate parka 2021. godine koji je izazvao oduševljenje mladih sugrađana.

skate park vukovar
moderni betonski skate park U Vukovaru otvoren jedan od najboljih skate parkova u Hrvatskoj

„Oba park izgrađena su na inicijativu naših mladih Vukovarki i Vukovaraca kojima je ovakva vrsta sadržaja nedostajala u gradu. Ovaj kompleks vrlo je važan kako bi se naša mladost više bavila sportom i kako bi boravila na otvorenom, a naravno uz skateove i BMX-ove učit će i brusiti nove vještine. Uvijek smo spremni podržati projekte poput ovoga koji su na korist naših građana“, rekao je gradonačelnik.

MX park površine je 420 m2  s voznom površinom ukupne duljine 251,50 m, a u sklopu projekta uređena je i zelena površina te hortikultura u njegovom okruženju.

Projekt je vrijedan 88.914,19 eura s PDV-om, a za njega je Grad Vukovar osigurao sufinanciranje u visini od 28.000,00 eura kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice MRRFEU-a. Izvođač radova bila je tvrtka KOM-ILOK d.o.o.

Gradonačelniku su se u BMX parku pridružili i najmlađi sugrađani iz Dječjeg vrtića Vukovar I koji su se provozali stazom na svojim biciklima te još jednom dokazali koliko je projekt izgradnje ovoga parka vrijedan za mlade Vukovarce.


Izdvojeno

Reci što misliš!