Vijesti / Regija

slavonski brod

Pijani vozač prouzročio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 48-godišnjak

Pijani vozač prouzročio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 48-godišnjak
Slaven Branislav Babić/PIXSELL

U prometnoj nesreći na mjestu događaja je smrtno stradao 48-godišnjak, dok je teško ozlijeđen 51-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu

Na kolniku Zapadne vezne ceste u Slavonskom Brodu, dana 17. veljače, oko 0,30 sati, dogodila se prometne nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala dok je druga osoba teško ozlijeđena, izvještava nas policija.

"Zajedničkom suradnjom policijskih službenika i Županijske državne odvjetnice obavljen je očevid kojim je utvrđeno da 51-godišnjak prilikom upravljanja osobnim automobilom nije prilagodio brzinu kretanja, pa je ulaskom u zavoj prešao preko suprotne prometne trake na prostor za zaustavljanje i parkiranje vozila (s južne strane) gdje je bočnim dijelom automobila udario u bočni dio parkiranog teretnog automobila (bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka) kojim je prethodno upravljao 32-godišnjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potom je u daljnjem kretanju prednjim dijelom automobila udario u osobni automobil  slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka (kretao se iz suprotnog smjera) koji je od udara odbačen te je udario u zaštitnu odbojnu ogradu, a kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. 

U prometnoj nesreći na mjestu događaja je smrtno stradao 48-godišnjak, dok je teško ozlijeđen 51-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu. Alkotestom je u organizmu 51-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 0,91 promila, te su od istoga u bolnici uzeti potrebiti uzorci radi analize na prisutnost alkohola", piše PU brodsko-posavska.

Od nastanka prometne nesreće do 7,07 sati, promet je na navedenoj dionici ceste bio zatvoren te se odvijao obilaznim smjerovima uz regulaciju policijskih službenika.

Policijski službenici protiv 51-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.


Izdvojeno

Reci što misliš!