TRADICIONALNI MENI
Što je Badnjak u Slavoniji i Baranji bez fiš paprikaša? Provjerili smo hoće li ribe biti dovoljno
Možete li zamisliti Badnjak bez ribe na blagdanskom stolu? Teško - kao i dobar fiš paprikaš bez dobre ribe. Ekipa RTL-a provjerila je ima li je dovoljno, ali i što se u ribarnicama uoči blagdana najviše traži
Fiš paprikaš u kotliću, pucketanje vatre i miris dima. Badnjak bez fiša Slavonci i Baranjci kažu da ne mogu zamisliti.
"Ne, to je tradicionalno i ja mislim vjekovima", kažeza RTL Radmila Forgić iz Josipovca.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Prvi put nakon nesreće progovara i sam Banožić koji u velikom ekskluzivnom intervjuu kolegi Jarku otkriva osjeća li se krivim, poznaje li poginulog Šarića i kako će se braniti
-
Pred nešto više od 10 tisuća navijača Osječani su zasluženo slavili pogodcima Jurišića i Matkovića
-
Od 1992. godine Josipovac je veliko osječko prigradsko naselje smješteno na cesti za Našice i Valpovo te ima 33 ulice i, prema popisu iz 2021., 3600 stanovnika
Neki su tradicionalni meni još malo i proširili.
"Tradicionalno fiš i malo pečenog, mislim malo pečene ribe, ali to je to – samo riba", kaže Dubravka Ivošević iz Erduta.
A neki imaju i poseban razlog za to.
"Ja sam Adam, tako da mi je za Badnjak imendan i kako sad bez ovaj ribe", pita Adam Forgić iz Josipovca.
Bez dobre ribe nema dobrog fiša, a ribe će u ribarnicama, kažu – biti dovoljno.
"Ribe će biti dovoljno za sve, znači to uvijek bude, ako sad ne - onda kad? Bit će", poručuje Kristina Bistrica, vlasnica ribarnice u Kneževim Vinogradima.
Gužve očekuju od ponedjeljka, no kupovina je već počela.
"Radi cijela obitelj pa nećemo imati vremena očistiti i znam da i oni imaju gužvu onih dana pa sam par dana prije došla po tu ribu", kaže Aniko Kontrac iz Kamenca.
Uoči blagdana za kuhanje fiša najviše se traži šaran.
"Šaran je 5 eura i 30 centi što ćemo mi sad za blagdane od ponedjeljka sniziti na 5 eura", najavljuje vlasnica ribarnice Kristina Bistrica.
Pa se s dobrim šaranom može početi pripremati fiš. Evo što je najvažnije.
"Dobra paprika, dobar omjer ribe, začina i svega ostalog, vode, ja kažem da je fiš jedna matematika", kaže Denis Šoštarić, vlasnik restorana.
U kojoj svoju računicu imaju svi koji je vole.
"Dobra riba i dobra paprika i ljubav, jedva čekam da se skuha, da mogu jesti", otkriva Dubravka Ivošević.
"I ja sameljem luk i domaće rezance s puno jaja i volimo svi", kaže Radmila Forgić.
"Fiš je jako jednostavno kuhati, isto kao i bicikl voziti, ako ga znaš voziti – lagano ga voziš, a ako ne znaš – onda ti je problem", zaključuje za RTL Adam Forgić.
Više u video prilogu RTL-a:
Izdvojeno
-
Često se kao razlog pohađanja instrukcija navodi nedovoljna kvaliteta nastave u javnim školama, što potvrđuje i povećan interes učenika za dodatne pripreme za državnu maturu u privatnim aranžmanima
-
Unatoč porastu broja dana s jakim vjetrom u Osijeku u proteklim godinama, analiza pokazuje kako su varijacije učestalosti vjetrovita vremena normalne, dok je buduće trendove teško predvidjeti zbog brojnih lokalnih čimbenika
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
Reci što misliš!