Vijesti / Regija

priopćenje županijskog stožera

Koronavirus u OBŽ: 469 novopozitivnih, preporuka za online nastavu ostaje

Koronavirus u OBŽ: 469 novopozitivnih, preporuka za online nastavu ostaje
Igor Kralj/PIXSELL

Članovi Stožera naglašavaju da je riječ o preporuci, a odluku o modelu nastave treba donositi na razini škola i u skladu s epidemiološkim stanjem u svakoj školi, što se zapravo i događa

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 879 uzoraka od kojih je njih 469 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova  Osijek 240, Đakovo 63, Našice 28, Valpovo 14, Belišće 12, Beli Manastir 9 i Donji Miholjac 4 i općina   Čepin 40, Darda 11, Antunovac i Erdut po 10, Podgorač 5, Bilje i Petrijevci po 4, Koška 3, Bizovac i Draž po 2, Drenje, Đurđenovac, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Satnica Đakovačka, Strizivojna i Vuka po 1.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hospitalizirano je 97 osoba (78 u KBC Osijek, 19 u OŽB Našice), od kojih je njih 14 u Respiracijskom centru.

Na području županije u samoizolaciji je 1821 osoba.

Nema preminulih u posljednja 24 sata.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je cijepljeno ukupno 65,7 % odraslog stanovništva.

Od 17. do 23. siječnja 2022. godine na punktovima putem javnih poziva, u ljekarnama, u bolničkim ustanovama, putem mobilnih timova i obiteljskih liječnika ukupno je cijepljeno 5.071 osoba. Prvom dozom cijepljeno je 371, drugom dozom 329 i dodatnom (docjepnom ili trećom dozom za imunokompromitirane osobe) 4.371 osoba.

Od 19. do 25. siječnja policijski službenici proveli su 134 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje te mjere (u Belom Manastiru). Obavili su i 656 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili 2 kršenja propisanih mjera (u Osijeku i Valpovu).

 Danas (25. siječnja 2022. godine) održana je sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ na kojoj je razmatrano aktualno epidemiološko stanje. Između ostalog, zaključeno je da ostaje na snazi preporuka da se nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te nastava u srednjim školama održava po modelu C (online), dok učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola pohađaju nastavu po A modelu. Međutim, članovi Stožera naglašavaju da je riječ o preporuci, a odluku o modelu nastave treba donositi na razini škola i u skladu s epidemiološkim stanjem u svakoj školi, što se zapravo i događa. Na primjer u Gradu Osijeku šest od ukupno 21 škole u cijelosti provodi na online nastavu, a s druge strane tri srednje škole već su donijele odluke o povratku na A model nastave.  


Izdvojeno

Reci što misliš!