Vijesti / Regija

županijski stožer civilne zaštite

U Osijeku dvoje novooboljelih od koronavirusa, jedan od njih je medicinski djelatnik

U Osijeku dvoje novooboljelih od koronavirusa, jedan od njih je medicinski djelatnik
Davor Javorovic/PIXSELL

Ukupno oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji je 94

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije održao je još jednu konferenciju za medije na kojoj nas je upoznao sa najnovijim informacijama vezanim uz pandemiju koronavirusa u našoj županiji.

"Jučer smo testirali 79 uzoraka, do čega 43 s podučja OBŽ. Dva su bila pozitivna, iz Osijeka i Drenja. Jedna od njih je medicinski djelatnik u KBC-u Osijek. Svi njegovi kontakti su već obrađeni i bolnica je sigurna. Imamo 24 novih novih ljudi u samoizolaciji, ukupno 452. Pet osoba je i dalje na respiratoru, novih preminulih nemamo", rekao je doktor Kožul.

koronavirus korona
od gripe u 2019. i 2020. samo jedna preminula osoba Osječki epidemiolog objasnio zašto je korona znatno opasnija od obične gripe

U protekla 24 sata, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je dvanaest dojava građana o kršenju mjera samoizolacije.

Obavljenim terenskim provjerama policija je na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirala sedam kršenja mjera samoizolacije građana koje su odredili sanitarni inspektori.

Župan Anušić rekao je da je županijski stožer izdao uputu svim lokalnim stožerima na području županije da se u roku 24 sata pripreme uvjeti na tržnicama i da bi u roku 48 sati sve bilo spremno za ponovo otvaranje zelenih tržnica.


Izdvojeno

Reci što misliš!