Vijesti / Regija

viroexpo

Zbog korone odgođen i najveći slavonski sajam poljoprivrede

Zbog korone odgođen i najveći slavonski sajam poljoprivrede
Dubravka Petric/PIXSELL

Odluka je to koju je jučer donio Organizacijski odbor Viroexpa, kao mjeru predostrožnosti zbog sve većeg širenja koronavirusa, posebice u susjednim državama

Jubilarni, 25. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2020, otkazan je zbog opasnosti od širenja koronavirusa. Sajam koji se trebao održati ovaj vikend, od 13. do 15. ožujka, kako su naveli organizatori, vjerojatno će biti odgođen do jeseni.

"Smatramo kako je u ovom trenutku, s obzirom na koronavirus, to jedina razumna odluka, jer iako je za sajam sve spremno, nama je na prvom mjestu zdravlje i sigurnost naših građana, posjetitelja i izlagača sajma", rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, na sjednici Organizacijskog odbora Viroexpa 2020.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Župan je dodao da je mogući plan i spajanje s Agroexpom.

"Ali to ćemo vidjeti, sve ovisi o tome kako će se odvijati situacija s koronavirusom, kako u Hrvatskoj tako i u zemljama odakle nam dolaze izlagači. Ako sve bude u redu održat ćemo ga na jesen, ako ne, onda ga ove godine neće biti", dodao je župan.

Podsjećamo, Nacionalni stožer civilne zaštite Hrvatske jučer je preporučio do daljnjega odgoditi sve skupove s više od 1.000 ljudi. Riječ je o drugoj mjeri zaštite od potencijalne zaraze.


Izdvojeno

Reci što misliš!