Vijesti / Regija

epilog besane noći u kešincima

Sjekirama porazbijali automobil i kuću pa završili u pritvoru

Sjekirama porazbijali automobil i kuću pa završili u pritvoru
Obiteljski album

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 27-godišnji i 31-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo prijetnja te da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Sukus je to horora koji je doživjela obitelj Zetović u Kešincima, mjestu nadomak Đakova, nakon što su vrijeđali, prijetili te im naposljetku netom prije ponoći sjekirama porazbijali prozore na kući i demolirali obiteljski automobil iz zasad neutvrđenog razloga.
 
"U večernjim satima 31. srpnja 27-godišnjak i 31-godišnjak su ispred obiteljske kuće u Kešincima prijetili smrću 43-godišnjem hrvatskom državljaninu. Nedugo nakon prijetnje, 27-godišnjak je oruđem oštetio osobni automobil i nekoliko prozora na kući 43-godišnjaka.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela i prekršaja, policijski službenici pronašli su i uhitili 27-godišnjaka i 31-godišnjaka. Alkotestiranjem su kod obojice utvrdili visoku koncentraciju alkohola u krvi", stoji u priopćenju policije.

"Mi smo im susjedi, kuća uz kuću, pa smo stalno izloženi napadima, kad god se napiju. Redovito nam dobacuju, provociraju i vrijeđaju, a sada su postali i izuzetno nasilni", kaže Ana Zetović čija obitelj se našla na udaru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema riječima načelnika Općine Semeljci, Grge Lončarevića za Jutarnji list, riječ je o pripadnicima romske zajednice u ovom selu, a koji se u kuće useljavaju nakon što su iste napuštene uslijed odlaska cijelih obitelji iz ovog slavonskog sela.

"Takvih problema imamo već godinama. Jako su česti verbalni, pa i fizički sukobi između romskih obitelji koje su tu došle unatrag nekoliko desetljeća, te starosjedioca u općini. To je teško riješiti. Imali smo slučaj muškarca koji je krao u dućanu i terorizirao trgovkinje. Policija bi došla, prijavila ga, a on bi za dva sata došao nazad taksijem, otišao izravno u trgovinu i počeo raditi problem jer "tko se usudi prijavljivati njega policiji", kaže Lončarević.
 
Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela kaznene prijave. 


Izdvojeno

Reci što misliš!