Vijesti / Regija

Anđel Toni treba vašu pomoć

Anđel Toni treba vašu pomoć

Brojna djeca trebaju našu pomoć jer su troškovi lječenja jednostavno previsoki. Među njima je i četverogodišnji Toni Dražetić iz Đakovačkih selaca.

Brojna djeca trebaju našu pomoć jer su troškovi lječenja jednostavno previsoki. Među njima je i četverogodišnji Toni Dražetić iz Đakovačkih selaca.

Toni Dražetić rođen je 9. studenog 2008., a u dobi od 4 godine, primljen je  u kliniku za dječje bolesti u Zagrebu i to na odjel za solidne tumore. Nakon ultrazvuka bubrega ustanovljeno je da je lijevi bubreg povečan dužine 8 cm, sa vidljivom tvorbom promjera 4,3 cm. Opisani proces odgovara Wilmsovu tumoru lijevog bubrega. DIJAGNOZA: zločudna novotvorina bubrega.

Tumor se inače ne može primjetiti, jer osoba nema nikakve smetnje niti bolove sve dok tumor ne naraste i do veličine da je okom vidljiv kroz kožu. Toniju je tumor krvario, te su kroz mokraću vidjeli krv i na vrijeme je primljen u bolnicu, no već tada tumor je bio u 3 stadiju.

Tijekom hospitalizacije primio je 4 bloka kemoterapije koju Toni prima kroz cijevčicu ugrađenu na ramenu koja mu kroz srce i tijelo prenosi kemoterapiju. Od terapija je jako oslabio te izgubio osjetilo okusa. 21. siječnja 2013 napravljen je operacijski zahvat te odstranjen lijevi bubreg, no na području gdje je bio, ostalo je 15% ostatka od tumora, a da se metastaze nebi proširile dalje, nakon operacije postavljena je terapija od 6 mjeseci kemoterapijskog lječenja koju će primati jednom  tjedno.

Nažalost, mama Lineta (23) i tata David (28) ne rade, te im je potrebna novčana pomoć za odlazak jednom tjedno u Zagreb na kemoterapije, lijekove i posebnu hranu za Tonija. stoga pozivamo sve ljude koji se mogu uključiti i pomoći da to učine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Broj na koji možete uplatiti novčanu pomoć:
David Dražetić
PBZ - 2340009 3104215239

Više informacija o Toni-u potražite OVDJE.


Izdvojeno

Reci što misliš!