Najveći svjetski uspjeh graševine Vina Belje
Graševina Goldberg osvojila Decanterov regionalni trofej i ponovila uspjeh renomiranog merlota iz Belja.
Decanter, svjetsko ocjenjivanje vina, po svom utjecaju i značaju dominira svjetskom vinskom scenom već dugi niz godina, pa je vinarima iz cijeloga svijeta svaka medalja na Decanteru iznimno važna. Na ovogodišnje ocjenjivanje vina u organizaciji Decantera, najznačajnijeg svjetskog vinskog časopisa i vinskog portala sa sjedištem u Londonu, ove godine je prijavljeno preko 15.000 uzoraka vina iz svih krajeva svijeta.
Vina su ocjenjivali najeminentniji vinski stručnjaci među kojima je i Steven Spurrier, vrstan poznavatelj graševine, koji je i ranije isticao kako je hrvatsko Podunavlje benchmark za graševine u svijetu što je graševina Goldberg, berbe 2006. sigurno potvrdila osvajanjem zlatne medalje i regionalnog trofeja na ovogodišnjem Decanteru.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Sezona se bliži svom kraju, a u Osijeku se očekuju brojne promjene na igračkom planu
-
Šest trgovina mješovitom robom na području grada bit će otvoreno
Ova nagrada je najveći međunarodni uspjeh beljske graševine
postignut na nekom od vodećih svjetskih ocjenjivanja, a prije
četiri godine merlot Belje je ostvario isti uspjeh na
Decanterovom ocjenjivanju. Upravo su graševina i merlot
najznačajnije sorte Vina Belje koje svojim svjetskim priznanjima
potvrđuju status Belja među najznačajnijim vinarima Adria
regije.
Ovogodišnja zlatna medalja i regionalni trofej ima posebnu
važnost za Vina Belje jer je riječ o graševini, najvažnijoj
hrvatskoj vinskoj sorti koja na ovaj način stvara najbolje
preduvjete za plasman na izvozna tržišta.
Regionalni trofej, posebnu nagradu koja se dodjeljuje najboljim vinima koja su osvojila zlatnu medalju, zaslužila je graševina Goldberg zlatne selekcije, koja nastaje od grožđa iz redovne i izborne berbe. Ovo vino krasi blistava zlatna boja, izražajan duboki miris voćnog karaktera u kojem su naglašene zrele jabuke, marelice, med i plemenite plijesni. Okus je živ, kremast s puno stila i dugim završetkom, a svježe i visoke kiseline osiguravaju dugovječnost ovog vina.
SiB.hr
Izdvojeno
-
Često se kao razlog pohađanja instrukcija navodi nedovoljna kvaliteta nastave u javnim školama, što potvrđuje i povećan interes učenika za dodatne pripreme za državnu maturu u privatnim aranžmanima
-
Unatoč porastu broja dana s jakim vjetrom u Osijeku u proteklim godinama, analiza pokazuje kako su varijacije učestalosti vjetrovita vremena normalne, dok je buduće trendove teško predvidjeti zbog brojnih lokalnih čimbenika
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
Reci što misliš!