Vijesti / Ostalo

STIŽU PAHULJE

Poznati norveški meteo servis najavljuje snježne padaline u Slavoniji

Poznati norveški meteo servis najavljuje snježne padaline u Slavoniji
Ivica Benić/SiB.hr

Snijega bi u istočnim krajevima lijepe naše trebalo biti najviše u ponedjeljak

Poznati norveški meteorološki servis Yo.no objavio je da će se neki dijelovi Hrvatske uskoro zabijeliti.

Prema njihovim prognozama, u Varaždinu će snijega biti u nedjelju, dok će Zagreb pahulje vidjeti već u nedjelju, a snijeg će nastaviti padati i u ponedjeljak. Malo snijega u nedjelju navečer moglo bi pasti na istoku zemlje, u Vukovaru i Vinkovcima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Snijega bi moglo biti i u Osijeku, Karlovcu, Sisku i Slavonskom Brodu.

Snježnog pokrivača bi napretek moglo biti u Gospiću budući da se očekuje da će snijeg padati u nedjelju, ponedjeljak i utorak.

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu se očekuje pad temperature u višem gorju te susnježica i snijeg. U nedjelju poslijepodne uz daljnje zahladnjenje susnježice i snijega bit će i u nizinama, uz jaku i olujnu buru moguće potkraj dana i podno Velebita. U ponedjeljak povremeno većinom slab snijeg u unutrašnjosti i kiša na južnom Jadranu.

Prema prognozi RTL-ovog meteorologa Doriana Ribarića, u nedjelju će puhati jak sjeverac, a čeka nas nagli pad temperature. Stoga će kiša, najprije u gorju, prelaziti u mokar snijeg. Zatim će se u noći na ponedjeljak stvarati i snježni pokrivač, tanji moguć i ponegdje u nizinama. Novi tjedan donosi tako prave zimske prilike, od utorka čini se i cjelodnevne minuse, ponegdje i izraženije.

Koja pahulja iz unutrašnjosti može nošena vjetrom stići i do samog mora.

Yr.no prognoza za Osijek:


Izdvojeno

Reci što misliš!