Vijesti / Ostalo

našli mu i oružje

Hrvat optužen za planiranje atentate na državne dužnosnike, suce, novinare... A sve zbog COVID mjera

Hrvat optužen za planiranje atentate na državne dužnosnike, suce, novinare... A sve zbog COVID mjera
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Okrivljenik je skidao s Interneta i u memoriju tablet uređaja pohranjivao fotografije najviših državnih dužnosnika Republike Hrvatske i članova njihovih obitelji, predstojnika i ravnatelja zdravstvenih institucija, istaknutih znanstvenika i profesora, sudaca Ustavnog suda, saborskih zastupnika...

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u suradnji sa Službom terorizma PNUSKOK-a, provelo i dovršilo istraživanje protiv hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva, javlja Danas.hr.

Nakon provedenog istraživanja Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je 21. studenog 2022. pred nadležnim sudom optužnicu protiv okrivljenika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, tereti ga se da je u razdoblju od 27. siječnja 2020. pa do 1. ožujka 2022. na području Republike Hrvatske (Šibeniku i Vodicama), nezadovoljan radom nositelja aktualne političke vlasti u Republici Hrvatskoj i nezadovoljan propisanim mjerama zaštite pučanstva od zaraze i prijenosa zarazne bolesti COVID-19, postupao s ciljem ozbiljnog narušavanja osnovnih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura Republike Hrvatske.

Okrivljenik je skidao s Interneta i u memoriju tablet uređaja pohranjivao fotografije najviših državnih dužnosnika Republike Hrvatske i članova njihovih obitelji, predstojnika i ravnatelja zdravstvenih institucija, istaknutih znanstvenika i profesora, sudaca Ustavnog suda, saborskih zastupnika, zastupnika u Europskom parlamentu, bivših državnih dužnosnika, predstavnika medija i novinara, predstavnika crkvenih vlasti, kao i fotografije nekoliko veleposlanstava u Hrvatskoj, zgrada drugih institucija i televizijskih kuća u Republici Hrvatskoj.

Preuzeo je više videozapisa osobe koja je na javnim skupovima održanim krajem 2021. u više gradova na području Hrvatske pozivala građanstvo na rušenje aktualne političke vlasti u Republici Hrvatskoj.

 

Okrivljenik je također pribavio i adrese na kojima stanuju najviši predstavnici izvršne vlasti u Republici Hrvatskoj, kao ravnatelji jednog zavoda i bolnice, te pretraživao i pohranjivao u tablet uređaj način kako se dolazi do adresa na kojima stanuju pojedini visoki državni dužnosnici i ravnatelji, kao i mjesta gdje se nalaze pojedina veleposlanstva i jedna televizijska kuća.

Okrivljenik je potom htio izvršiti atentate na nositelje aktualne političke vlasti i društvenih struktura u Hrvatskoj. Pribavljao je fotografije kofera za prikriveno nošenje oružja te pribavio i kod sebe držao dva pištolja i dva spremnika s većim brojem streljiva, automatsku pušku s prigušivačem i laserskim ciljnikom, te veći broj pripadajućih spremnika sa streljivom, kao i dvije ručne bombe i dva noža.

Okrivljenik se zbog počinjenja ranijeg kaznenog djela nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Izdvojeno

Reci što misliš!