Vijesti / Ostalo

županijski stožer civilne zaštite

Koronavirus u OBŽ: Jedan novooboljeli, županijski Stožer zahtjeva otvaranje svih trgovina

Koronavirus u OBŽ: Jedan novooboljeli, županijski Stožer zahtjeva otvaranje svih trgovina

Ukupno oboljelih od koronavirisa u Osječko-baranjskoj županiji je 110

Županijski Stožer civilne zaštite održao je još jednu konferenciju za medije na kojoj su nas upoznali s najnovijim informacijama vezanim uz pandemiju korona virusa u Osječko-baranjskoj županiji.

U protekla 24 sata testirano je 95 uzoraka, pozitiva na Covid-19 je jedan medicinski djelatnik u KBC-u Osijek. On je već bio u samoizolaciji. Hospitalizirano je 18 bolesnika, dva su skinuta s respiratora. Izliječenih je 27.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija nije zabilježila niti jedno kršenje mjera samoizolacije.

Župan Anušić rekao je da je još jednom poslan dopis i zahtjev nacionalnom Stožeru da se pekare otvaraju ujutro od 5 ili 6.

Još jedna inicijativa iz OBŽ otišla je prema nacionalnom Stožeru - otvaranje trgovina bijelom tehnikom, dječjom opremom, odjećom, obućom, tehničkom robom.

"To su sve trgovine koje možemo pod određenim uvjetima i pravilima  držati pod kontrolom i dostupnima našim žiteljima. Ta inicijativa ide danas, sačekat ćemo kako će odgovorit nacionalni Stožer i o tome vas izvjestiti", pojasnio je Anušić.

"U posljednjih desetak dana imamo mali broj novooboljelih, što je dobar rezultat, epidemija je pod kontrolom, ali to ne znači da je stvar gotova. Jedna pogrešna situacija, jedno pogrešno okupljanje može epidemiju ponovo rasplamsati i onda ćemo se dovest u situaciju da ćemo ponovo vraćati mjere koje su bile prije 15 dana, ali ne samo te mjere, nego možda i puno strože koje će možda zahtjevati karantenu dijelova grada, općina, županije. Nadam se da do toga neće doći", rekao je Anušić.

Anušić je za kraj rekao da kreveti u dvorani Gradski vrt ostaju sve dok se i službeno ne završi epidemija koronavirusa.


Izdvojeno

Reci što misliš!