Vijesti / Osijek

novi sportski standard

Srednjika u novom ruhu: Obnovljena atletska staza, nogometni kavez te igrališta za košarku i odbojku

Srednjika u novom ruhu: Obnovljena atletska staza, nogometni kavez te igrališta za košarku i odbojku
Ivica Benić/SiB.hr

Srednjika je nakon dvadesetak godina doživjela prvu veliku rekonstrukciju

Na Srednjoškolskom igralištu završeni su radovi na obnovi košarkaškog i odbojkaškog igrališta, atletske staze i nogometnog kaveza. Radovi su obuhvatili postavljanje novih podloga, mrežica i umjetne trave, bojanje ograda i sprava za vježbanje, kao i saniranje javne rasvjete. Ukupna vrijednost radova je 85 tisuća eura.

Izvijestio je to u srijedu osječki gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilaska radova, podsjetivši kako je prošle godine u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom uloženo 55 tisuća eura za uređenje novog nogometnog terena s umjetnom travom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U međuvremenu smo riješili i elektroinstalacije te stolariju u zgradi na Srednjoškolskom igralištu, pa dolazimo do ulaganja od 185 tisuća eura u protekle dvije godine. Riječ je o najvećem i najčešće korištenom javnom igralištu u gradu, stoga mi je izuzetno drago što smo uložili tolika sredstva i što svakodnevno imamo velik broj posjetitelja i rekreativaca, što djece, što starijih", istaknuo je gradonačelnik Radić.

Obnova Srednjike 2024. Fotogalerija

Dodao je kako je iz gradskog proračuna za sport izdvojeno 300 tisuća eura više nego prethodne godine, a čak 600 tisuća eura više nego 2021. godine.

"Ravnomjerno ulažemo u sve dijelove grada, pa tako i u sportske sadržaje. U Donjem gradu rekonstruirali smo Olimpiju, prvi puta nakon više od pola stoljeća, gdje smo napravili novo nogometno igralište za mali nogomet, odnosno rukometno igralište s tribinama, obnovili reflektore, kućice i sve ostalo, a u tijeku su radovi i na glavnom igralištu na Olimpiji. Također, rekonstruirali smo igralište na Sjenjaku, te igralište u Donjem gradu na Vijencu Murse. Napravili smo prvi olimpijski bazen u povijesti grada Osijeka, prvi puta nakon gotovo pola stoljeća rekonstruirali Copacabanu. Velike planove imamo za dalje", poručio je gradonačelnik.

Krcata 'Srednjika': Osječani trčali, igrali nogoš, basket...
srednjika u tijeku Iktus, Gradski vrt, Zrinjevac i drugi sportski objekti uskoro će doživjeti temeljitu obnovu

Među projektima u planu, izdvojio je postavljanje sprava za vježbanje na Vijencu Murse, rekonstrukciju sportske infrastrukture NK Radnik i Grafičar u Josipovcu, te NK Slavonac u Tenji, kao i obnovu tenjskog javnog igrališta.

"Jedini smo veliki grad koji stipendira prijevoz sportaša svih dobrih skupina. Uveli smo i stipendije za sportaše pete i šeste kategorije, stipendiramo 127 vrhunskih sportaša, kao i darovite sportaše. Prošle godine preuzeli smo na upravljanje naš stadion Gradski vrt, koji ćemo kroz ITU mehanizam rekonstruirati. Krećemo i u obnavljanje parka i dvorane Zrinjevac, tako da su uistinu velika ulaganja u sport. Napominjem i da su nas 2021. godine zatekla jako loša kvartovska igrališta, koja ćemo također obnavljati", kazao je gradonačelnik Radić.Alen Nađsombat, predsjednik Zajednice osječkog sporta, rekao je kako broje gotovo 6000 članova, od kojih je oko 3300 djece u sportskim klubovima te oko 10 000 rekreativaca.

"Siguran sam da će znati iskoristiti sve ove sadržaje koje nam pruža ”Srednjika”, naše centralno mjesto za razvoj sporta u gradu. Sretan sam što živim u gradu koji prepoznaje važnost sporta i ulaže u sportske objekte. I ove je godine povećan iznos za sport, gotovo 250 tisuća eura usmjereno je prema Zajednici osječkog sporta, odnosno za razvoj sporta", rekao je Nađsombat.


Izdvojeno

Reci što misliš!