Vijesti / Osijek

Prijevare na kućnom pragu

Policija poziva na oprez: U Osijeku dvije prevarantice idu od vrata do vrata

Policija poziva na oprez: U Osijeku dvije prevarantice idu od vrata do vrata
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja ovakvih kaznenih djela prijevara, kažu iz policije

U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu'', upozorava nas danas osječko-baranjska policija.

"Ovo nije jedini oblik pokušaja prijevare građana, pa je potrebno da ukoliko takve osobe dođu na Vaša vrata ili Vam se obrate na ulici, o tome odmah izvijeste policiju na broj telefona 192.", kažu iz policije i uporzoravaju kako su takvi prevaranti jako maštoviti i uvjerljivi i najčešće ciljaju na starije osobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prevaranti su spremni maštovito se predstaviti kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe. Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje. 
Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično)", savjetuje policija.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!