Vijesti / Osijek

parkinga ni za lijek

U maniji trgovine koja radi, građani blokirali osječko naselje

U maniji trgovine koja radi, građani blokirali osječko naselje
Čitatelj

Zbog nekoliko proizvoda u prodavaonicama nedjeljom okupirane četvrti

I ova nedjelja osvanula je u Osijeku s tek tri otvorene prodavaonice. Jedna od njih na Jugu 2 otvorena je do 13 sati, a prizori koji se nižu jedan za drugim negdje od 10.30 sati svakako zaslužuju komentar…

Naime, ne samo da su zakrčili promet u uskim ulicama na Jugu 2, već su kupci odlučili parkirati doslovno gdje stignu! Tako su u Opatijskoj ulici autobusna stajališta s obje strane zakrčena više od pola sata, a što vozače autobusa, koliko se može čuti, dovode do ludila!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kako dolaze na stajalište tako trube, no uzalud, jer su automobili ostavljeni do daljnjeg, točnije dok se kupnja ne završi. Na način kako su nepropisno ostavljeni na autobusnim stajalištima, tako su nepropisno parkirani i duž Opatijske ulice i to tik uz poveći lijevi zavoj prema Bajeru i desni prema parkiralištu trgovačkog centra. Nema šanse da se ondje mimoiđu automobili, baš kao ni u ostalim, čak i užim ulicama od ove", izjavila je jedna sugrađanka koja je fotografije snimila iz svoga stana, ogorčena ne samo nepropisnim parkiranjem, već i činjenicom da su građani doslovno opsjeli trgovački centar.

trgovina konzum
(NE)RADNO VRIJEME Ove nedjelje u Osijeku otvorene samo tri trgovine

Istoga su razmišljanja i ostali stanovnici Juga 2 koji se, kako se može vidjeti, osvrću u nevjerici koliko građana odlazi u nabavku, ali i što sve kupuju! Točnije, rijetki su oni koji su kupili baš ono što im treba. Svi ostali nose u vrećicama proizvode koji, možemo jamčiti, ne trebaju baš danas.

"Nije mi jasno što ljude tjera da toliko kupuju nedjeljom? Pa trgovački centri i to svi otvoreni su do 21, neki i do 22 sata subotom. Osim toga, znaju da je kaos na parkiralištima, a sudeći prema onome što se vidi, to ih ni najmanje ne brine. Parkiraju doslovno gdje stignu", prokomentirala je Ivana, stanovnica obližnje Rapske ulice.

Nijedan proizvod, možemo to tako reći, nije toliko bitan da ne samo da krše prometne propise, već kupci i stoje u beskonačnim redovima na blagajnama. Naravno, svatko ima pravo ići u prodavaonicu kad mu je volja, ali ne istovremeno zakrčiti autobusna stajališta i parkirati na nedozvoljenim mjestima. Pauk služba na mjesta kraj otvorenih trgovačkih centara može stići već sljedeće nedjelje. Situacija će, nema sumnje, biti ista. 


Izdvojeno

Reci što misliš!