Vijesti / Osijek

Bez ozlijeđenih

Jutros je izbio požar u Karolini: ''Interveniralo nas 9, morali smo tražiti okolne puteve''

Jutros je izbio požar u Karolini: ''Interveniralo nas 9, morali smo tražiti okolne puteve''
JVP Grada Osijeka

Uzrok zapaljenja još uvijek nije poznat, no vatrogasci smatraju kako je došlo do njega u dimovodnim kanalima

Jutros oko 7,30 sati dogodio se požar u proizvodnom pogonu Karoline. U njemu je izgorjelo oko 50 kvadrata krovišta i svjetlarnik veličine deset kvadrata.

''Našim dolaskom, požar je već bio prigušen jer je njihov zaštitar i vatrogasac Saša Saborčić već djelovao na njega prahom za gašenje. Mi smo ga samo nastavili gasiti vodom i uspjeli u tome. Nakon toga, sišli smo dolje i prahom smanjivali temperaturu na linijama'', opisuje za SiB.hr voditelj smjene JVP Grada Osijeka Vjeko Pejić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uzrok zapaljenja još uvijek nije poznat, no vatrogasci smatraju kako je došlo do njega u dimovodnim kanalima. U svakom slučaju, riječ je o požaru velikih razmjera budući da je sveukupno devet vatrogasaca JVP Grada Osijeka interveniralo s tri vozila te su ga gasili oko 90 minuta, a pozvali su i dimnjačarsku službu koja održava dimovodne kanale.

osječki vatrogasci
Više od požara Osječki vatrogasci: Vadili smo konja iz septičke jame, a u danu imamo po 40 intervencija

''Gorjeli su plastika, staklena vuna, geotekstil, drvene grede i brojni drugi materijali, a najgora je činjenica ta što se požar nalazio na sredini tvornice, pa smo morali tražiti okolne puteve te se penjati sa svom tom opremom i sredstvima za gašenje da bismo uopće uspjeli doći na krovište i zaustaviti daljnje širenje vatre'', pojašnjava Pejić.

Srećom, u požaru nitko nije stradao, ali da vatrogasci nisu brzo intervenirali, zasigurno bi se proširio i na ostale tvorničke proizvodne pogone.

FOTO: JVP Grada Osijeka

Napomenimo, veliki se požar u Karolini i jedan od najzamašnijih ikada u Osijeku dogodio u ožujku davne 1932. godine. Tada je vatra bila spalila tri četvrtine cjelokupne tvorničke infrastrukture.


Izdvojeno

Reci što misliš!