Vijesti / Osijek

uhićen bede

Vulin i Lukić: "Građani imaju pravo znati tko je odgovoran i tko će nadoknaditi štetu"

Vulin i Lukić:
Davor Javorović/PIXSELL

Stižu reakcije nakon privođenja Zvonka Beda, a oglasili su se župan i dogradonačelnik

Danas je u Osijeku zbog požara u tvrtki Drava International priveden Zvonko Bede s još dvoje zaposlenika te tvrtke. Kasnije tijekom dana javnosti su se obratili njegovi odvjetnici, a onda i župan Mato Lukić i dogradonačelnik Dragan Vulin.

"Osječko-baranjska županija, odnosno moj prethodnik Ivan Anušić je 6. listopada, dva dana nakon izbijanja požara podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u tvrtki Drava International, a protiv ugrožavanja sigurnosti i protiv ugrožavanja okoliša. Tri mjeseca kasnije svjedoci smo postupanja policije i očekujemo čuti odgovore zbog čega je izbio požar", rekao je Lukić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U istom trenutku netom nakon izbijanja požara podignute su sve operativne snage kako ne bi došlo do puno veće tragedije, dodao je Lukić, a nejgovim riječima pridružio se i Vulin i zahvalio svima koji su spriječili da ne bude daljnjeg izdimljavanja i da se smanje štene posljedice.

"Od samoga početka od trenutka izbijanja požara u prvom komuniciranju jasno smo rekli kako ćemo inzistirati i na utvrđivaju odgovornosti i da građani Osijeka moraju znati zbog čega je do ovoga došlo, tko je za ovo odgovoran i tko će nadoknaditi štetu. Nismo upirali prstom ni u koga, ali ističući da se odgovorni moraju pronaći", rekao i Vulin i dodao kako je ovo danas epilog toga.

Policija i državno odvjetništvo odradili su svoj dio posla, a sad je preostalo vidjeti što će se dalje događati.

Pogled iz zraka na požar u Dravi International, 5.10.2023. Fotogalerija

"Velik je interes javnosti bio i siguran sam da će informacije i dalje izlaziti u javnost", dodao je Vulin i ponovio kako svatko treba odraditi svoj dio posla, ali se u samu istragu neće miješati.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!