Vijesti / Osijek

nova rekonstrukcija

Vulin najavio: "Središnji trg dobiti će puno novih sadržaja i puno zelenila"

Vulin najavio:
SiB.hr

Središnji trg i okolni prostori trebali bi dobiti puno novih sadržaja i zelenila

Dogradonačelnik Osijeka Dragan Vulin gostovao je u emisiji Radio Osijeka i govorio o aktualnostima u gradu.

Godina iza nas završila je velikim koncertom Parnog valjka na trgu u Tvrđi uz, kako se procjenjuje, oko 7,5 do 10 tisuća ljudi, a zadovoljstvo Adventom i događanjima oko njega nije krio ni Vulin i otkrio važnu informaciju za građane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pripremamo ozbiljnu rekonstrukciju središta grada i to je razlog zašto smo doček organizirali u Tvrđi. Po mom mišljenju to nikako nije lošije riješenje i pokazalo se kako je trg Vatroslava Lisinskog dobar za velike događaje. Svi izvođači imaju pozitivne doživljaje", rekao je Vulin.

Dodao je i kako je sve lakše odraditi u Tvrđi i kako je iz Osijeka otišla jako lijepa slika s novogodišnjeg dočeka što s središnjeg trga nije moguće zbog oronulih fasada i reklama koje ne rade.

"Želimo trg Ante Starčevića učiniti životnijim i ozeleniti ga. Kad god prolazimo glavnim trgom, a posebno ljeti kad je vruće, trudim se što prije prijeći preko trga jer je sivo i nema hlada i kao da si izložen i ne zadržavaš. Isto tako i zimi i nemaš niti jedan razlog za zadržati se na trgu, a to je suprotno od onoga što bi trg trebao biti - mjesto okupljanja i zadržavanja ljudi", rekao je Vulin i tako najavio pripremu projektne dokumentacije za sređivanje središnjeg trga.

Gradska uprava želi obnovom obuhvatiti cijelo područje korza, od Sakuntala parka, trg Ivana Pavla II. i Županijsku sve do Hrvatske Republike i sve bi to trebala postati pješačka zona.

"Nije nam cilj trg koji je relativno novi ponovo cijeli raditi jer želimo racionalno upravljati novcem i sve ono što se može zadržati to ćemo i učiniti", dodaje Vulin i kaže kako će sve dobiti nove sadržaje poput nove rasvjete i puno zelenila što će se ukomponirati na urban način.

Sve je cilj financirati iz sredstava Europske unije, odnosno kroz ITU mehanizam.


Izdvojeno

Reci što misliš!