Vijesti / Osijek

ne izlazite!

Ogroman požar na području Drave International, građanima stigli SMS-ovi upozorenja

Ogroman požar na području Drave International, građanima stigli SMS-ovi upozorenja
Facebook

U pogonu tvrtke "Drava international"na Brijestu nešto iza ponoći ponoći došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru

U ovim trenucima gore velike bale plastike debele i do pet metara na području tvornice Drava International na izlazu iz Osijeka prema Brijestu.

Na terenu su brojni vatrogasci s područja Osijeka, ali i šire okolice i to oni profesionalni kao i dobrovoljni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svim građanima Osijeka sustav uznemiravanja Civilne zaštite (SRUK) poslao je i poruku kako se ne preporučuje izlazak i zadržavanje na otvorenom.

"Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu", stoji u SMS-poruci SRUK-a koja je stigla građanima.

Prema riječima zamjenika gradonačelnik i načelnika gradskog Stožera Dragana Vulina požar još nije pod kontrolom i stanje je ozbiljno jer je požar zahvatio i proizvodni objekt.

Nastavu za danas su otkazale škole s područja Antunovca, Ernestinova, Laslova, Čepina i Vuke.  Vjetar čestice nosi prema tim mjestima.

Požar u Dravi International Fotogalerija

Pojavile su se informacije da su i neke osječke škole otkazale nastavu iako je preporuka Stožera da učenici u Osijeku idu u školu uz što manje zadržavanja na otvorenom.

 

Inače, nije ovo prvi veliki požar u Dravi International. Posljednji put gorjelo je krajem veljače 2015.


Izdvojeno

Reci što misliš!