Vijesti / Osijek

voze preko 100 km/h

Automobil naletio na dijete u Tvrđavici, polomljene mu obje noge

Automobil naletio na dijete u Tvrđavici, polomljene mu obje noge
Google Street View

Nesreća se dogodila u petak, a danas je održan i sastanak u Gradu Osijeku

Prometna nezgoda u Zagrebu u kojoj je poginulo dijete koje je pretrčavalo cestu na zebri, zgrozilo je javnost. Odmah dan kasnije slična prometna nezgoda dogodila se i u Osijeku u kojoj je teško je stradalo dijete u dobi od 11 godina.

U nesreći su djetetu polomljene obje noge, a stanovnici Tvrđavice u kojoj se nesreća dogodila već godinama upozoravaju na prometnu problematiku u ovom dijelu Osijeka. Tako su nekoliko puta tražili postavljanje ležećih policajaca kako bi se neodgovornim vozačima stalo na kraj, ali zasad ta inicijativa nije pala na plodno tlo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema informacijama koje imamo, odmah jutros održan je i radni sastanak s predstavnicima Grada Osijeka na kojem se razgovaralo o ovoj temi pa se svi nadaju kako je to kraj dugogodišnjih traženja.

"Cesta kroz Tvrđavicu vodi do ZOO, a vozači se ponašaju kao da se radi o autocesti i nerijetko voze i preko 100 kilometara na sat u ulici u kojoj se naša djeca igraju, idu u školu...", govore nam stanovnici ovog prigradskog naselja.

U Osijeku je u proteklom razdoblju uređeno nekoliko opasnih točaka u prometu, poput raskrižja Hebrangove i Rokove ulice, ali je broj ovakvih lokacija popriličan i trebati će neko vrijeme dok se ista ne riješe. Do tad preostaje jedino apelirati na svijest vozača i nadati se kako su spremni poštovati prometne propise.


Izdvojeno

Reci što misliš!