Vijesti / Osijek

pored novog stadiona

Napreduje izgradnja nove zgrade osječke I. gimnazije

Napreduje izgradnja nove zgrade osječke I. gimnazije
OBŽ

Radovi su započeli 22. studenoga prošle godine, rok za dovršenje je dvije godine

Nova zgrada I. gimnazije poprima svoje konačne obrise. U tijeku je izgradnja koja je započela u studenom prošle godine, a do sada su izvedeni radovi na temeljenju objekta, postavljanju temeljne ploče, čeličnih „V“ stupova školske zgrade te su postavljeni armirano betonski zidovi prizemlja i međukatne konstrukcije škole, a dovršeni su i zemljani radovi na prometnim površinama i sportskim terenima.

Ugovor o izgradnji objekta I. gimnazije Osijek, vrijedan je gotovo 15 milijuna eura, a izgradnju za sada u potpunosti financira Osječko-baranjska županija. Radovi su započeli 22. studenoga prošle godine, rok za dovršenje je dvije godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt izgradnje I. gimnazije u Osijeku obuhvaća školsku zgradu sa školskom sportskom dvoranom, sportske terene, parkiralište, pješačke prometne površine i zelene površine ukupne površine 7.758,00 m². Zgrada je projektirana s približno nultim energetskim potrebama, a po dovršetku će Osijek i Osječko-baranjska županija dobiti najsuvremeniju i kompletno opremljenu gimnaziju koja će učenicima i djelatnicima škole osigurati najvišu razinu rada i obrazovanja na istoku Hrvatske. U novoj zgradi I. gimnazije planirano je 25 razrednih odjela za 610 učenika, očekuje se 70 zaposlenika od čega 57 profesora.

"Uz Regionalni distribucijski centar za voće i povrće i Gospodarski centar, I. gimnazija je jedan od tri najveća projekta Osječko-baranjske županije. Izgradnja gimnazije se odvija predviđenom dinamikom i vjerujem da ćemo već tijekom školske godine 2024./2025. u školi održati prve nastavne sate. U proteklih nekoliko godina izgradili smo i Srednju školu u Donjem Miholjcu te desetak sportskih dvorana, dovršavamo projekte Centara kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke i Elektrotehničke i prometne škole Osijek, a u tijeku je projekt Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske. Iznimno su nam važna ulaganja u obrazovanje na čemu temeljimo i planove za budućnost naše županije", rekao je župan Ivan Anušić.

Osječko-baranjska županija je od ove godine uvela i novi program nagrađivanja izvrsnosti učenika i njihovih mentora. Nagrađeni će biti učenici osmih razreda osnovnih škola koji su ostvarili opći uspjeh 5,00 u svih osam razreda te učenici završnih razreda srednjih škola koji su ostvarili opći uspjeh tijekom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja s prosječnom ocjenom za svaki pojedini razred u rasponu od 4,70 do 5,00. Učenici koji su ostvarili uspjeh na izlučnim natjecanjima na državnoj razini iz odgojno-obrazovnih predmeta, kao i na športskim, glazbenim i plesnim natjecanjima bez obzira jesu li na natjecanju sudjelovali samostalno ili kao članovi tima te učenici koji su ostvarili zapažen rezultat na timskim i pojedinačnim smotrama u smislu sudjelovanja na državnoj razini izlučne smotre. Uz učenike prigodno će biti nagrađeni i njihovi mentori.

Izgradnja I. gimnazije, srpanj 2023. Fotogalerija

Nagrade očekuju i učenike s teškoćama u razvoju koji su ostvarili zapažen rezultat u završnim godinama obrazovanja koji se obrazuju u posebnim ustanovama ili u posebnim razrednim odjelima, odnosno posebnim odgojno-obrazovnim skupinama.


Izdvojeno

Reci što misliš!