Vijesti / Osijek

Ispisano više od 100 kazni za neočišćeni snijeg

Ispisano više od 100 kazni za neočišćeni snijeg

„Zadovoljni smo radom stožera i komunalnih službi u gradu, a to je zasluga svakog djelatnika koji radi na čišćenju i održavanju prohodnosti cesta i staza" istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

snijeg400„Zadovoljni smo radom stožera i komunalnih službi u gradu, a to je zasluga svakog djelatnika koji radi na čišćenju i održavanju prohodnosti cesta i staza" istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo odgovorivši tako na novinarski upit o stanju u gradu u ovim izvanrednim vremenskim prilikama.

Pozvao je sve građane i poslovne subjekte za očiste staze ispred svojih objekata, potkrijepivši podatkom kako su, nakon učestalih upozorenja, komunalni redari jutros do 10 sati ispisali 129 kazni, od toga najviše u samom središtu grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Snijeg se i dalje odvozi kamionima iz središta grada i ulica u kojima je to nužno. Najviše će ga završiti u kanalizaciji, a snježna brda niknut će na Pampasu i kod katakombi, kazao je pročelnik Odjela za komunalu Milan Kamenko.

[span class=attention]Kazne za neuklanjanje snijega za fizičke osobe iznose 500,00 kuna, za pravne 2.500,00 kuna, a za obrtnike 800,00 kuna.[/span]

Umjetnici su pak u obilnom snijegu otkrili priliku za kreativno izražavanje pa od danas na glavnome trgu u Tvrđi kipar Nikola Faler počinje graditi snježni dvorac.

Dodajmo, kako je na 94. sastanku radi razmatranja predloženih materijala i akata prihvaćen je prijedlog Odluke o raspisivanju Natječaja za prodaju stanova u vlasništvu Grada Osijeka.

"Riječ je zapravo o 11 stambenih jedinica od kojih su neke dijelovi kuća ili pak dijelovi koji su u ruševnom stanju", pojasnio je pročelnik Milan Kamenko.

zimske_radosti_%20(31).jpg

Među ostalim, prihvaćen je prijedlog rješenja o sufinanciranju, iz Proračuna za 1012. godinu, projekata i programa udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Na javni se natječaj prijavilo 16 udruga, od kojih je njih 14 ispunilo kriterije i predalo pravovaljanu dokumentaciju. Za prijavljene projekte Grad će izdvojiti 183.200,00 kuna, od ukupno planiranih 200.000,00 kuna, tako da će za jednokratne potpore projektima za ovu godinu ostati 16.800,00 kuna.

[span class=camera]GALERIJA: Snježne radosti u gradu[/span]

Gradonačelnik Bubalo i ove će godine, na Valentinovo, organizirati prijam za bračne parove koji su protekle godine proslavili 50 godina braka. Prijavilo se 112 parova s područja grada Osijeka.

Tekst: Blaženka Alerić (Osijek.hr)

   


Izdvojeno

Reci što misliš!