Vijesti / Osijek

nova pravila i za studente?

Neki osječki fakulteti uvode obvezne Covid potvrde i za studente: Studenti najavili prosvjedni skup

Neki osječki fakulteti uvode obvezne Covid potvrde i za studente: Studenti najavili prosvjedni skup
Davor Javorović/PIXSELL

Povodom te odluke studenti Akademije za umjetnost i kulturu, zajedno s drugim osječkim studentima, za sutra (15. studenog) u 12 sati ispred zgrade Rektorata organiziraju miran prosvjedni skup

Od utorka 16. studenog na snazi je nova mjera kojom se u svim državnim institucijama zahtjevaju Covid potvrde.

"Prilikom dolaska na radno mjesto oni koji već nemaju COVID potvrde morat će se testirati najmanje dva puta tjedno. Kada i kako, odredit će poslodavci. Na raspolaganju će im biti više od 6000 testnih mjesta koja će biti objavljena na web stranicama institucija", rekao je šef Stožera Davor Božinović.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izuzeci na koje se najnovija odluka Stožera  ne primjenjuje su zdravstveni sustav i socijalna skrb, na studente osim ako Visoko učilište ne odluči drugačije, na učenike, na osobe mlađe od 16 godina, na osobe koje dovode djecu u vrtić, osnovnu školu, osobe koje prate osobu koja se ne može britnuti za sebe, ne osobe koje dolaze dignuti svoju COVID potvrdu u HZZO, na korisnike poštanskih usluga, na osobe u pravosudnom sustavu.  

Ekonomski fakultet u Osijeku najavio je da u sljedećem tjednu (15.-21. studenog) nastava će se održavati online kako bi se mogli pripremiti za održavanje nastave prema najnovijim preporukama. Od 22. studenog sva nastava odvijat će se kontaktno u dvorani s tim da na predavanjima, vježabama i seminarima gdje je manje od 50 studenata COVID potvrde neće bit potrebene, a na onima gdje je više od 50 i studenti će morati imati valjanje COVID potvrde.

Kako saznajemo Pravni fakultet i Akademija za umjetnost i kulturu bi od 1.12. također trebali uvesti potvrde za studente, a ostali fakulteti se još nisu oglasili.

Povodom te odluke studenti Akademije za umjetnost  i kulturu, zajedno s drugim osječkim studentima, za sutra (15. studenog) u 12 sati ispred zgrade Rektorata organiziraju miran prosvjedni skup na kojem će iskazati nezadovoljstvo donešenim mjerama i pozivaju ostale studente da im se pridruže.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!