Vijesti / Osijek

završetak tek krajem ljeta

Započeli radovi na obnovi biciklističkih staza prema Bilju i Tenji

Započeli radovi na obnovi biciklističkih staza prema Bilju i Tenji
Ilustracija (Marko Prpic/PIXSELL)

Obnova je neophodna, staze su rađene prije 15 godina i bile su u lošem stanju

Započeli su radovi na obnovi biciklističkih staza prema Tenji (2 km) i osječkog dijela na Biljskoj cesti (1,61 km) ukupne dužine 3,6 kilometara. Vrijednost projekta je 4 milijuna i 300 tisuća kuna, 85% sufinancirano je sredstvima europskih fondova a 15% izdvaja grad Osijek

"Radovi su opsežni, očekivani završetak je kraj kolovoza", rekao je u programu Radio Osijeka Srećko Kukić iz gradskog Upravnog odjela za programe Europske unije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obnova je neophodna, staze su rađene prije 15 godina i bile su u lošem stanju.

Obnavljaju se sukladno novom Pravilniku o biciklističkim stazama. Prema Tenji obnavlja se i i kanalski sustav, prijelazi na poljske puteve, a na Biljskoj cesti se pješačko- biciklistička staza proširuje na 4 metra, bit će postavljena javna rasvjeta te odbojnici uz cestu koji će spriječiti slučajeve izlijetanja s ceste na biciklističku stazu. Na dijelu će biti obnovljena vodoopskrbna mreža te 100 metara izmješteno autobusno stajalište, rekao je Srećko Kukić koji očekuje da i Općina Bilje raspiše javnu nabavu kako bi mogli početi radovi i na tom dijelu biciklističke staze.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!