Vijesti / Osijek

Fridays For Future

Za petak najavljeni prosvjedi u Osijeku

Za petak najavljeni prosvjedi u Osijeku
Marko Lukunic/PIXSELL

Globalni prosvjed za klimu u organizaciji Inicijative mladih “Fridays For Future Croatia” održat će se u petak, 20. rujna, u četiri Hrvatska grada - Osijeku, Zagrbeu, Splitu i Rijeci.

Prosvjed je dio globalnog štrajka i tjedna akcija (od 20. do 27.9.) te je planirano po sadašnjim informacijama 3167 prosvjeda u preko 100 zemalja.

Osječki prosvjed održati će se od 18 sati na Rondelu velikana u Tvrđi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj prosvjeda je podignuti svijest ljudi o problemu globalne klimatske krize, koja već sada predstavlja veliku opasnost, te pozvati Vladu RH da “izvadi glavu iz pijeska” i počne djelovati. Resursa poput čiste vode, zraka i hrane sve je manje, a nas je sve više. Sve vremenske katastrofe koje su se događale u protekloj godini nisu se dogodile slučajno, već su većinom rezultat našeg razornog djelovanja na prirodu. Stvari će biti samo još gore ako nastavimo ovako. Svaki pojedinac mora se mijenjati kako bismo ostvarili neki uspjeh i ne izbrisali čovječanstvo s lica Zemlje. Cilj je da i vladajući to shvate te da poduzmu zakonske mjere koje će štititi ljude i Zemlju odnosno uvesti promjene koje će imati pozitivan učinak.

Iz inicijative “Fridays For Future” kažu da se prosvjed razlikuje po tome što su sad pozvali brojne udruge poput Zelene akcije, Greenpeacea i Prijatelja životinja, kao i sindikate, umirovljenike i druge da se pridruže. Poruka ovog prosvjeda jest da se klimatske promjene tiču svih, ne samo mladih, vremena je sve manje, a sve će biti teže popraviti štetu.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!