Vijesti / Osijek

Kolinda Grabar-Kitarović u posjeti Osijeku

Predsjednica posjetila Pivovaru, Saponiju i Žitovu pršutanu

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović boravila je tijekom subote u Osijeku gdje je posjetila Osječku pivovaru, te tvrtke Saponia i Žito dok je u večernjim satima poslušala koncert u sklopu Osječkog ljeta kulture.

Osječka pivovara, iako jedna od prvih na ovim prostorima, teško se u posljednje vrijeme nosi sa sve jačom konkurencijom, no ne odustaje, naprotiv, na tržištu svoju nišu traže u proizvodnji kvalitetnog piva, koje je nešto skuplje u proizvodnji, no koje ime sve više ljubitelja. Predsjednicu Grabar Kitarović su upoznali s proizvodnjom te prenijeli želju da se založi za drugačiji oblik poreza, sličan onima koji se primjenjuje na proizvode u pivovarama europskih zemlja bližeg okružja.

U Saponiji se upoznala s inovativnim rješenjima, kojima Saponija ne samo da zadržava potrošače s poznatih tržišta u regiji, već kvalitetom osvaja i europska tržišta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema gestama predsjednice, jer nije davala izjave, posebno zanimljivo bilo je u pršutani Žito grupe, gdje se godišnje proizvodi oko 1300 tona pršuta. Inače, Žito grupa ima 26 poslovnih jedinica, a samo je u posljednje vrijeme zaposleno je oko 100 novih djelatnika među kojima 15 mladih diplomiranih tehnologa. Ukupno Žito grupa zapošljava 1600 djelatnika te surađuje s 3000 kooperanata.

Želja je predsjednice, kako su novinari doznali, poduprijeti poslodavce s područja Slavonije koji se unatoč teškoćama razvijaju i zapošljavaju nove djelatnike.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas će u Đakovu nazočiti programu 53. Đakovačkih vezova kojima je i pokroviteljica.

Izvor: Radio Osijek
Foto: Dubravka Petric/Pixell


Izdvojeno

Reci što misliš!