Vijesti / Osijek

Inicijativa Osijek Software City postala udruga

Inicijativa Osijek Software City postala udruga

Godinu dana nakon pokretanja projekta Osijek Software City, došlo je vrijeme da našu inicijativu formaliziramo, stoga je jučer u 14 sati održana Osnivačka skupština udruge Osijek Software City!

Podsjetimo, projekt Osijek Software City pokrenule su u siječnju 2012. godine četiri osječke IT tvrtke: Inchoo, Mono Software, Farmeron i BetaWare (tada obrt pod imenom K-informatika), ubrzo nakon toga i Adcon, a u listopadu iste godine pridružili su nam se Escape i Gauss Development.

Imajući na umu ciljeve projekta (povećanje atraktivnosti developerske struke u Osijeku i konkurentnosti mladih programera na tržištu te poticanje (samo)zapošljavanja), tijekom te prve godine organiziran je niz zanimljivih i korisnih događanja koja su privukla ciljanu skupinu studenata, freelancera, profesionalaca i ostalih IT entuzijasta, ali i koja su zainteresirala lokalnu zajednicu, obrazovne strukture, medije, jedinice lokalne samouprave, ministarstva i državne institucije te razne investitore i partnere. S ponosom možemo reći da smo stvorili respektabilni "pokret" koji je na najboljem putu da od Osijeka stvori jaku regionalnu startup zajednicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnivanjem udruge neće se promijeniti dosadašnji pristup i način rada, koji je odlično prihvaćen te je dosad polučio prilično dobre rezultate. Osnivanje udruge samo je korak dalje u posvećenosti zadanim ciljevima i daje veću administrativnu slobodu, jer će udruga sada biti pravno i financijski neovisna od uključenih tvrtki.

Osnivačka skupština za prvog predsjednika Udruge izabrala je Tomislava Bilića (Inchoo), dok je glavni tajnik Udruge Nandino Lončar (također Inchoo). Upravni odbor još sačinjavaju Dejan Bešir (BetaWare), Zorin Radovančević (Escape), Matija Kopić (Farmeron), Denis Sušac (Mono Software), Ivan Lozančić (Gauss Development) i Zvonimir Radoš (Adcon). Prema Statutu Udruge, članom Udruge može postati svaka punoljetna poslovno sposobna domaća ili strana fizička osoba, kao i pravne osobe.

Novosti vezane uz Software StartUp Academyju - kreće mentoriranje timova

Software StartUp Academy, besplatna edukativna development & business inicijativa, svojevrsni pilot-projekt u organizaciji Microsofta Hrvatska i Osijek Software Cityja, došla je do kraja svog prvog dijela tijekom kojega je održano ukupno 10 development i business trackova. Sada je na redu drugi dio - mentoriranje projekata, odnosno poslovnih ideja po timovima.

Iako je broj zainteresiranih prvobitno bio gotovo 250, već s prvim trackovima pokazalo se da je broj onih koji zaista žele raditi na sebi dosta manji, a s obzirom da je Akademija omogućavala sudjelovanje samo u prvom dijelu bez obveze nastavka rada u timovima, konačni broj koji ulazi u drugi krug edukacije je 27 polaznika podijeljenih u 6 timova.

Kako su Akademiju prokomentirali voditelji pojedinih trackova, Denis Sušac i Aron Stanić, kao i nazive timova te njihove članove pogledajte u članku na webu Udruge: http://softwarecity.hr/opcenito/software-startup-academy-krece-mentoriranje-timova/

Tekst: Nandino Lončar (Osijek Software City)


Izdvojeno

Reci što misliš!