Vijesti / Osijek

Pipunić: 'Što mi to imamo? Komarce, neradnike, sušu i poplavu!'

Pipunić: 'Što mi to imamo? Komarce, neradnike, sušu i poplavu!'

Jučer se u Osijeku održao skup na vrlo značajnu temu ''Strategija razvoja grada Osijeka od 2014. do 2020.'' na kojoj se nažalost okupio mali broj znastvenika, političara i gospodarstvenika.

Među njima bio je i jedan od deset najbogatijih Hrvata, Marko Pipunić, vlasnik tvrtke Žito, koji je izjavio nešto što se možda neće svidjeti brojnima: "Strategije su dobra stvar, ali papir trpi svašta, a poslije to treba i odraditi. Žao mi je što ovdje ne vidim gužvu, a kada se raspravlja o budućnosti grada, trebala bi biti velika gužva. I to ponovno dokazuje da nitko nema odgovornosti prema gradu. Pozivam sve na odgovornost i sinergiju. Krenut ću od sebe i neću biti vlasnik nego radnik, neka profesori budu studenti, gradonačelnici građani, a biskupi vjernici. Mi smo svi jako umišljeni i govorimo kako nigdje nema ovakvih resursa. No, što mi to imamo? Komarce, neradnike, sušu i poplavu. Realiziramo li deset posto onoga što sugerira strategija, puno smo napravili, a Žito će s velikim projektima krenuti već od jeseni."

Ni ostali sudionici nisu bili manje kritični pa se tako traži rekonstrukcija grada od akademske razine, koja prema procjeni gospodarstvenika iz tvrtke Farmeron, proizvodi krive kadrove dok onih koje oni trebaju nema na tržištu rada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Profesor Vlado Guberac rekao je i kako većina mladih danas ide na fakultete dok bi bilo bolje da se barem dio njih okrene strukovnim školama jer ovako sjede kod kuće ili peru suđe u inozemstvu.

Sve u svemu, rasprava je bila vrlo zanimljiva, a vas pozivamo da nam kažete svoju viziju razvoja grada Osijeka u narednom razdoblju.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!