Vijesti

moderni prostori

IT tvrtka u Osijeku gradi novi objekt, na krovu će imati pravu oazu za uživanje

IT tvrtka u Osijeku gradi novi objekt, na krovu će imati pravu oazu za uživanje

Layer, tvrtka koja se specijalizirala za razvoj prilagođenih softverskih rješenja i digitalnih proizvoda, novi je stanar osječkog IT Parka. Time su postali sedma IT tvrtka koja započinje izgradnju svoje zgrade u IT Parku početkom iduće godine

Layerova parcela u osječkom IT Parku iznosi 1.325 metara kvadratnih, a sama izgradnja trebala bi početi 2024. godine te završiti u roku od godinu dana.

"Upravo smo završili idejno rješenje u suradnji s našim kolegama, arhitektima iz Diesa. Sada krećemo s prikupljanjem potrebnih dozvola za gradnju koja bi trebala započeti tijekom 2024. godine i biti završena unutar godinu dana od početka", rekao je Josip Lipovac (33), Layerov CEO.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njihov trenutni ured nalazi se u zgradi Eurodoma pa će im novo sjedište donijeti znatno više prostora za rad, ali i prilika za napredak. Naime, zgrada će, uz prizemlje, imati i tri dodatna kata, balkone na svakom katu te terasu na krovu koja će, kako kažu, biti idealno mjesto za zaposlenike, ali i organizaciju događaja s drugim kolegama iz IT industrije.

Kao još jednu prednost preseljenja u IT Park i zgradu koja će imati kapacitet za čak 130 zaposlenika, naveli su i mogućnost zaposlenja još više mladih entuzijastičnih IT-evaca, a time i motivaciju mladima da ostanu u Slavoniji gdje će svoju karijeru moći graditi upravo unutar IT industrije.

"Nova zgrada pružit će nam mogućnost za daljnje širenje tima i unapređenje uvjeta rada za naše zaposlenike, ali i otvoriti vrata za snažniju suradnju s drugim tvrtkama unutar IT Parka. Smatramo da će ovo ulaganje dodatno potaknuti rast i razvoj naše tvrtke te nas još snažnije pozicionirati na globalnom tržištu", dodao je Layerov COO, Danijel Pavić (32).

Iako je Layer tek nedavno proslavio svoj prvi rođendan, brzo su postali jedna od brže rastućih IT tvrtki na ovome području, a izgradnja zgrade u IT Parku im je, kažu, kruna uspjeha. Kako poslovno brzo rastu, tako raste i njihova potreba za zaposlenicima pa trenutno i aktivno zapošljavaju nove kolege.

Svoje su poslovanje mogli pokrenuti bilo gdje, no Josip i Danijel nisu niti dvojili da će za lokaciju prvoga ureda, a sada i zgrade, odabrati upravo grad na Dravi."Odabir Osijeka kao lokacije za naše poslovanje bila je svjesna odluka zbog talentirane radne snage, podrške lokalne zajednice i potencijala za rast i razvoj tehnološkog sektora u regiji. Uvijek volimo reći da je Osijek IT centar Hrvatske, što dodatno potvrđuje i projekt IT parka. Osijek je za nas grad po mjeri, što se tiče work-life balansa, koji se često ističe kao važan aspekt u IT industriji", dodao je Josip.

Prisjetimo se, osječki IT park već je postao dom Mono-a kao njegovog prvog stanara, a uskoro će u njega useliti Base58, SEDMI ODJEL, Orqa, Soldered Electronics, Barrage i Layer.


Izdvojeno

Reci što misliš!