Sport / Rukomet

Na dobrom su putu

Osijekovi rukometaši idu u Križevce po potvrdu ostanka

Osijekovi rukometaši idu u Križevce po potvrdu ostanka
RK Osijek

Naime, čak četiri momčadi imaju učinak od 17 bodova, a među njima su i rukometaši Osijeka koji su trenutno trećeplasirani

Rukometaši Osijeka pred televizijskim će kamerama odigrati susret 8. kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak. Novo kolo vodi ih u Križevce na gostovanje kod trenutno sedmoplasirane momčadi KTC-a. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 21. travnja s početkom u 15 sati, a prijenos je osiguran na Sportskoj televiziji.

Dojam je kao da svako kolo naglašavamo kao 'najvažniju utakmicu sezone', ali to dovoljno svjedoči o neizvjesnosti Lige za ostanak ove godine. Naime, čak četiri momčadi imaju učinak od 17 bodova, a među njima su i rukometaši Osijeka koji su trenutno trećeplasirani. Na dobrom su putu da osiguraju ostanak u najvišem razredu hrvatskog rukometa, a eventualna pobjeda u Križevcima to bi vjerojatno i potvrdila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane, Križevčani s puno većom nervozom dočekuju ovaj ogled. Istina, imaju tek dva boda manje, ali u ovakvoj je sezoni svaki bod presudan. U posljednja tri kola momčad Dalibora Sokača ne zna na pobjedu, a uz to ih očekuje i zahtjevan raspored do kraja. Nakon Osijeka, slijedi im borba s izravnim konkurentom Karlovcem, a onda i trenutno vodećom Goricom. Stoga, ne treba objašnjavati koliko im znači nedjeljni dvoboj.

''Iskusna ekipa KTC-a pokušava izvući sezonu i dolazimo im u najnezgodnijem trenutku. Nama je to utakmica koja praktički rješava ostanak u ligi, a njima spas od kvalifikacija. Domaćinska su momčad u kojoj svakako treba obratiti pozornost na Ćurića, Jurakića i Ezgetu, uz, naravno, golmana Grgića. Očekujemo veliki otpor, ali sam siguran da ćemo uspjeti usmjeriti način igre u svoju korist i da nećemo dozvoliti da nas umrtve'', podijelio je Osijekov trener Frano Veraja.

Podsjetimo, rukometaši Osijeka i KTC-a već su se jednom susreli ove polusezone. Bilo je to u sklopu 3. kola kada smo gledali borben i uglavnom ravnopravan susret. Ravnopravan sve do 40. minute kada su Osječani ubacili u brzinu više i pretrčali gostujući sastav. Na koncu su slavili 33:30, a želja je s dva boda vratiti se i u nedjelju.

''Spremni smo na borbu svih 60 minuta i ako treba, poginut ćemo na terenu. Znamo da nas čeka tvrda utakmica na gostujućem parketu, ipak je KTC jako iskusna momčad koja već dugo igra zajedno i spremno kažnjava svaku pogrešku protivnika. Znamo i što nam potencijalna pobjeda donosi i svjesni smo svoje kvalitete koju smo već dokazali. Idemo u Križevce boriti se i donijeti dva boda kući'', istaknuo je Rok Kekez, mlada nada Osijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!