Sport / Rukomet

Đakovčani slavili u Osijeku

Đakovčani slavili u Osijeku

Pravi rukometni derbi odigran je u osječkoj dvorani Zrinjevac gdje je domaćin ugostio vodeći sastav prve lige Đakovo.

Pravi rukometni derbi odigran je u osječkoj dvorani Zrinjevac gdje je domaćin ugostio vodeći sastav prve lige Đakovo.
15a410872728a5188ed6772e68321907.jpg

Đakovčani su očekivano slavili pobjedu, no u zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici. Rukometaši Đakova slavili su pobjedu rezultatom 29:27. No pobjedu su osigurali tek u posljednjim sekundama utakmice.

Osijek je u bijelo crvenoj opremi imao vodstvo od samog početka susreta. Mladi igrači trenera Vedrana Čurka iznenadili su svoje goste, ali i čak i domaću publiku na Zrinjevcu sjajnom i u napadu ubojitom igrom pa su imali prednost čak i od 6 golova razlike.
Đakovo nije pronalazilo prava rješenja za takvu igru Osijeka i na odmor su bijeli otišli s plus 5. U nastavku utakmice tek uz podršku velikog broja bučnih navijača iz Đakova, gosti su uspjeli stići Osječane pa u konačnici i preokrenuti rezultat.
Mlada momčad domaćih nepotrebno je učinila par početničkih grešaka što su iskusni đakovčani iskoristili. Najbolji strijelac utakmice bio je Ivan Kovač iz Đakova s 12 golova od toga 4 iz igre, dok je kod Osijeka najviše postigao Marko Bureš 6 golova iz igre, Grgić je zabio 6, a Kuduz 4. No najbolji akter susreta bio je osječki vratar na golu Đakova Martin Juzbašić s 14 skupljenih obrana.

Đakovo je nakon 10 prvenstvene pobjede ostalo na prvom mjestu na ljestvici. Osječani su u sredini, no nema straha za budućnost osječkog kluba. Najbitnije je to da je pobjedio rukomet, a obje su momčadi pokazale kako i Osijek i Đakovo po svemu zaslužuju mjesto u elitnom rukometnom razredu u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Više pogledajte u video prilogu STV-a...

Tekst i video:


Izdvojeno

Reci što misliš!