Sport / Ostalo

17. do 25. svibnja

Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u japanskom Kobeu

Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u japanskom Kobeu
PR

''Mislim da je s moje strane realno očekivati ulazak u finale, a onda – što bude. Moj nastup u kvalifikacijama predviđen je za 24. svibnja u jutarnjem terminu'', istaknuo je Županović

Izniman napredak svake godine u svojoj sportskoj karijeri ima paraatletičar AK Slavonija-Žito Marin Županović.

Najbolje to potvrđuju njegovi rezultati ne samo na domaćoj, nego još i više na međunarodnoj sceni, a hrvatski će prvak i rekorder u bacanju koplja u kategoriji F54 uskoro imati priliku sudjelovati i na Svjetskom prvenstvu u japanskom Kobeu koji će se održati od 17. do 25. svibnja. Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Sretan sam i ponosan, ipak će to biti moje prvo Svjetsko prvenstvo. Izbornik je sastavio popis od deset reprezentativaca koji će 11. svibnja putovati u Japan i jako je ugodno ugledati svoje ime među njima. Pripreme ćemo imati u Medulinu, i to od 22. travnja do 3. svibnja. Mislim da je s moje strane realno očekivati ulazak u finale, a onda – što bude. Moj nastup u kvalifikacijama predviđen je za 24. svibnja u jutarnjem terminu. Bit će mi, prije svega, bitno prilagoditi se na vremensku razliku, dobro se aklimatizirati i nadati se kako će sve proći u najboljem redu, prvenstveno bez ozljeda. U ovih mjesec dana mini-ciklusa maksimalno sam posvećen onome što me očekuje da bih na Svjetskom prvenstvu bio u optimalnoj formi. Na put ću ići s asistentom, ovaj puta bez trenera, zbog ograničenog broja pratećeg osoblja. Nažalost, tako je, no nastojat ću i to prevladati na najbolji način'', poručio je Županović.


Izdvojeno

Reci što misliš!