Sport / Ostalo

Početak nove sezone

KK Hrvatski sokol uspješno nastupio u Daruvaru i Budimpešti

KK Hrvatski sokol uspješno nastupio u Daruvaru i Budimpešti
PR

Od svih hrvatskih kata natjecatelja koji su nastupili na ovom turniru, Katia je bila s plasmanom u polufinale njihova najuspješnija natjecateljica, osvojivši dodatnih 15 bodova na svom bodovnom kontu od ukupno 50 bodova, što joj objektivno daje velike šanse da na nadolazećem Prvenstvu Europe uspješno predstavlja Hrvatsku

Na 26. međunarodnom turniru u Budimpešti održanom u subotu, 16. rujna i na kojemu je nastupila 51 nacionalna selekcija s 1200 natjecatelja, Karate klub Hrvatski sokol nastupio je s najuspješnijom katašicom, članicom nacionalne selekcije Hrvatske Katiom Šegavčić u kategoriji juniorki.

U vrlo jakoj konkurenciji od 29 natjecateljki Katia je, iako nedovoljno oporavljena i pripremljena, uspjela ulaskom u polufinale zauzeti sedmo mjesto. Važno je naglasiti kako će Katia u 12. mjesecu navršiti 16 godina i službeno se oprostiti od kategorije kadetkinja, i ta činjenica pokazuje kako će se u novoj natjecateljskoj kategoriji  nastaviti uspješno natjecati na zahtjevnim međunarodnim natjecanjima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U konačnici, od svih hrvatskih kata natjecatelja koji su nastupili na ovom turniru, Katia je bila s plasmanom u polufinale njihova najuspješnija natjecateljica, osvojivši dodatnih 15 bodova na svom bodovnom kontu od ukupno 50 bodova, što joj objektivno daje velike šanse da na nadolazećem Prvenstvu Europe uspješno predstavlja Hrvatsku.

Uz obvezne nacionalne pripreme i vrlo zahtjevne bodovne nastupe u Rijeci i Veneciji, Katia ima šanse povećati svoj bodovni konto i tako osigurati svoj nastup na Prvenstvu Europe u Gruziji.

Usporedo s nastupom Katie u Budimpešti, na turniru u Daruvaru nastupilo je troje natjecatelja, Elena Šegavčić, Ema Štefančić i Fran Seligman. Kući su se vratili s dva zlatna i dva brončana odličja.

Najuspješniji kataš kadet Fran Seligman nastupio je u dvije kategorije te u svakoj osvojio zlatno odličje. Katašica juniorka Ema Štefančić osvojila je brončano odličje, a najuspješnija borbašica Elena Šegavčić osvojila je brončano odličje.

Čestitke Katji i ostalim natjecateljima koji dokazuju kontinuitet uspješnog rada u klubu. Počelo je natjecateljsko razdoblje nakon ljetne stanke, za sve naše natjecatelje, i čeka ih nastavak napornog rada i truda za uspješne nastupe do konca natjecateljske 2023. godine.

U Budimpešti uz Katiu bio je nazočan njen trener Biondić, u Daruvaru mladi trener Tomislav Nikić, uz obveznu nazočnost njihovih roditelja.


Izdvojeno

Reci što misliš!