Sport / Ostalo

"Ne sjedi, 5!"

GD Osijek - Žito: Ponosni smo što su Grad Osijek i Hrvatski liječnički zbor partneri projekta „Ne sjedi, 5!“

GD Osijek - Žito: Ponosni smo što su Grad Osijek i Hrvatski liječnički zbor partneri projekta „Ne sjedi, 5!“

Zdrava prehrana, ali i pozitivan stav o sebi u tom kontekstu, izuzetno su važni čimbenici održavanja zdravog načina života u odrasloj dobi

U zdravom tijelu – zdrav duh! Krilatica je po kojoj već tridesetak godina živi Robert Seligman, proslavljeni hrvatski i osječki sportaš. Danas, uz i dalje aktivnu sportsku karijeru, Robert ima dodatni javni angažman – direktor je osječke tvrtke Športski objekti te je i predsjednik Odbora za sport grada Osijeka i u toj funkciji izuzetno mu je važno vidjeti zdrave i aktivne Osječane i Osječanke.

„Svi smo vjerujem svjesni upozoravajućih brojki koje govore o pretilosti odraslih te djece i mladih u Hrvatskoj i baš zbog toga provedba projekata poput ovog uvijek će imai podršku Grada Osijeka. Želimo vidjeti još veći broj udruga i pojedinaca aktivno uključeni u podizanje svijesti o zdravom načinu života čega je redovita tjelesna aktivnost i uravnotežena prehrana sastavni i neizostavan dio“, istaknuo je Robert Seligman.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zdrava prehrana, ali i pozitivan stav o sebi u tom kontekstu, izuzetno su važni čimbenici održavanja zdravog načina života u odrasloj dobi, a pogotovo onda kada je potrebno unijeti promjene. Upravo liječnici svojim pacijentima daju savjete o tome kako poboljšati zdravlje te koje je promjene potrebno uvesti u svakodnevnicu kako bismo nakon određenog vremena osjetili poboljšanja.  Iznimno je stoga korisno na provedbi projekta kao što „Ne sjedi, 5!“ imati suradnju liječnička obzirom na usku povezanost aktivnijeg načina života s prehranom i pozitivnim razmišljanjem.

„Tijekom 2022. i 2023. godine Podružnica Osijek Hrvatskog liječničkog zbora sudjeluje na projektu „Ne sjedi, 5!“ zajedno s nositeljem projekta Gimnastičkim društvom Osijek – Žito i Gradom Osijekom kao još jednim Partnerom. Ponosni smo što smo prva podružnica Hrvatskog liječničkog zbora u Republici Hrvatskoj koja je sudjeluje u provedbi projekta financiranog europskim sredstvima i ovim putem zahvaljujem se GD Osijek – Žitu na pozivu za sudjelovanje. Nadamo se da će u budućnosti biti još više prilika za suradnju na ovakvim i sličnim projektima“, istaknuo je dr. Hrvoje Mihalj, predsjednik Podružnice Osijek Hrvatskog liječničkog zbora, Partnera u projektu „Ne sjedi, 5!“.

Podsjetimo, projekt "Ne sjedi, 5!" (UP.02.2.1.08.0154) ima za cilj promicanje zdravih navika i zdravlja te povećanje znanja i svijesti opće populacije građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije bolesti uzrokovanih sjedilačkim načinom života, a provodi ga Gimnastičko društvo Osijek – Žito uz partnere Grad Osijek i Hrvatski liječnički zbor.

Sve sadržaje projekta moguće je pratiti putem sljedeći kanala društvenih mreža:

WEB STRANICA: https://nesjedi5.eu/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/ne.sjedi.5
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/ne_sjedi_5/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCtZ2E5nhVWYdSV7euVeoeMg

Projekt „Ne sjedi, 5!“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva “PROMOCIJA ZDRAVLJA I PREVENCIJA BOLESTI - FAZA 2” u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.”


Izdvojeno

Reci što misliš!