Sport / Nogomet

SPORTSKI DIREKTOR OSIJEKA

Boto otkrio zašto je Zekiću dao otkaz: "Radi se o sjajnom čovjeku, ali..."

Boto otkrio zašto je Zekiću dao otkaz:
PIXSELL/NK Osijek

"Ja sam osobno puno riskirao s tom odlukom, a vidjet ćemo hoće li se u konačnici pokazati ispravnom"

Nakon što je Osijek pobjedio Rijeku i tako osigurao nastup  Europi i iduće sezone s Pampasa je stigao šok. Treneru koji je to ostvario, Zoranu Zekiću, uručen je otkaz.  Izazvalo je to ogromno nezadovoljstvo kod navijača, a onda se ubrzo dogodio i nezapamćeni događaj u kojem je sportskom direktoru Joseu Botu sa šest metaka propucan osobni automobil.

Boto se nakon incidenta povukao iz Hrvatske, ali nakon podrške navijača i cijele zajednice odlučio je ostati u klubu. Po povratku u Lijepu našu dao je intervju za Novi list i otkrio zašto je odlučio dati otkaz Zekiću:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Osobno nemam ništa protiv Zekića i odluka o smjeni bila mi je jedna od najtežih u karijeri jer se radi o sjajnom čovjeku. Razlog za smjenu nije njegovo nogometno znanje, ali jednostavno se njegova filozofija nije poklapala s onim što ja želim napraviti u Osijeku. Ja sam osobno puno riskirao s tom odlukom, a vidjet ćemo hoće li se u konačnici pokazati ispravnom. Nekad je u nogometu potrebno donositi nepopularne odluke kako bi se došlo do željenog rezultata.“

Neslužbeno, Talijan Federico Coppitelli trebao bi naslijediti Zekića. On je do sad, gotovo isključivo, radio s juniorima, a još uvijek ima važeći ugovor s Lecceom. Predstavljanje će biti 11. lipnja i tada će sve biti puno jasnije.

Jose Boto
Nakon nedavnog incidenta Boto o propucanom automobilu i Osijeku kao gradu, a otkrio i tko ga je zvao

“Doveli smo trenera kojeg možemo platiti. Imamo puno mladih igrača i moramo dovesti čovjeka koji će njih učiniti boljima. Nogomet se u zadnjih 20 godina dosta promijenio, mladi ljudi su drugačiji i odnos prema njima iziskuje suvremene metode rada. Nije isto dati priliku mladim igračima i razvijati ih na pravi način. To zahtjeva dodatno znanje i kvalitetu. Želimo trenera koji ima ambiciju jednog dana raditi u najboljim svjetskim klubovima, a Osijek vidi kao odskočnu dasku prema tome. Napravili smo detaljnu analizu treninga, načina igre i svega ostalo kako bismo vidjeli odgovora li novi trener onome što tražimo.“, rekao je Boto za Novi list.


Izdvojeno

Reci što misliš!