Sport / Nogomet

svijetla budućnost

Pola Europe luduje za napadačem Osijeka, iz kluba kažu: "Prodaje nema"

Pola Europe luduje za napadačem Osijeka, iz kluba kažu:
Borna Jakšić/PIXSELL

Osijek uz Matkovića ima još nekoliko izrazito mladih igrača, ali se niti jedan nije toliko istaknuo u tako kratkom periodu

Anton Matković, mladi napadač Osijeka u kratkom je roku zaludio nogometne skaute i klubove diljem kontinenta pa su brojni već pohrlili u Hrvatsku kako bi se i sami uvjerili u njegove kvalitete.

Pogledamo li samo njegove izjave, mladić je to koji sam za sebe kako je skroman i ponizan, ali je uz to i "killer" koji se očito ne boji nikog i ničeg što je pomalo neuobičajeno za nekog u dobi od 18 godina pa je to možda i njegova najveća kvaliteta trenutno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nastavljam se boriti i pomoći suigračima u borbi za četvrto mjesto da izborimo Europu. Ovo nam je sada jako dobro došlo da smo malo odmaknuli Lokomotivi i nadam se da ćemo sljedećeg vikenda na svoj konto staviti nove bodove", ispalio je potpuno samouvjereno Matković uoči (najtežeg) gostovanja u ligi na Maksimiru gdje Dinamo praktično može potvrditi novu titulu prvaka.

Stoga ne čudi kako su na Pampasu proteklog vikenda njegovu najbolju predstavu do sad došli vidjeti i skauti Manchester Citya i Newcastela za koje znamo kako im novac nije nikakav problem i sigurno su već sad barem za koplje ispred talijanskih kupaca koji se spominju u priči oko njega. Dodamo li tome da je Joško Gvardiol, još i prije nego je Matković pokazao što zna, rekao kako će upravo on biti buduća zvijezda europskog nogometa, sigurni smo kako i u klubu pitali Joška: "Tko je taj mali?".

Talijanski pak klubovi do sad se nisu pokazali kao najsretnija destinacija za hrvatske nogometaše pa su u pravilu oni uspješni poput Marija Mandžukića s kojim upravo uspoređuju Matkovića, dolazili na Apenine zaobilaznim putem i to kao već etablirani nogometaši. 

ferenc sakalj
FERENC SAKALJ Predsjednik NK Osijek o Bjelici, otpadanju betona s novog stadiona, odnosu s HNS-om, Zekiću...

Cifre koje se pak trenutno spominju oko Matkovića tek su probni baloni za koliko bi mađarski vlasnici bili spremni prodati napadača Osijeka, ali prema svim informacijama s Opus Arene, trenutno se o cifri uopće ne razmišlja već vlada krilatica: "Nema prodaje!". Hoće li cifra s dosadašnjih 4-5 milijuna eura koji se spominju porasti i tako izuti iz cipela sportskog direktora Jose Boto i njegove šefove ili će Osijek ostati tvrd u svom stavu tek ćemo vidjeti.

Ono što je činjenica jest podatak kako je Ramon Mierez otkad igra u paru s Matkovićem jednostavno prodisao jer upravo Matković odrađuje ogroman dio posla u tranziciji lopte i tako Ramonu daje da bude pravi napadač koji će pred golom iskoristiti svaku prigodu koja mu se pruži. Zanimljivo, u utakmici protiv Gorice vidjeli smo i "packe" koje je Matković dobio od Petra Pušića kad u jednoj situaciji nije uposlio svoje suigrače koji su bili u puno boljoj poziciji. No, već u utakmici protiv Lokomotive akceptirao je on svoje pogreške i pokazao se kao sjajan asistent iako Mierez nije u konačnici uspio loptu sprovesti u gol. To samo govori o inteligenciji koju ovaj igrač posjeduje i ako se bude razvijao kako svi očekuju, zasigurno ga očekuje respektabilna karijera.Foto: Borna Jakšić/Pixsell

Do kraja pak prvenstva Osijek igra s tri momčadi protiv kojih će Matković ponovo imati priliku dokazati se i pomoći svojoj ekipi u borbi za Europu. Možda će upravo i potencijalni izlazak u europska natjecanja biti ono što će Botu pomoći da uvjeri Miereza i Matkovića kako je za njih najbolje da obojica ostanu Bijelo-plavi, a onda se uz određene nadogradnje navijači Osijeka imaju pravo nadati kako će u slijedećoj sezoni njihovi ljubimci biti znatno konkurentniji u prvenstvu, ali i u europskim natjecanjima. Bilo kako bilo, zahvaljujući spletu okolnosti, Osijek je u vatru bacio mlade snage i to se zasad pokazuje kao pun pogodak jer trenutno u HNL nitko nema takav igrački potencijal kao Osijek budući je prosječna starost momčadi Osijeka tek 23.9 godina s čime su Bijelo-plavi druga najmlađa momčad lige dok su do prije samo dvije godine bili uvjerljivo najstarija momčad.

Upravo to često ističe i potencira i Zoran Zekić koji je napokon uspio pronaći čarobnu formulu i sam sebi stvorio probleme kojim igračima će se na kraju sezone zahvaliti budući je Boto već najavio kako se ide u provjetravanje svlačionice.


Izdvojeno

Reci što misliš!