Sport / Nogomet

Nema službene zabrane

HNS odbio preporuku, igra se utakmica Osijeka i Rudeša

HNS odbio preporuku, igra se utakmica Osijeka i Rudeša
Borna Jakšić/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez (HNS) nije odobrio odgodu utakmice, osim ako Stožer ne izda službenu zabranu njezina odigravanja

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije izdao je preporuku da se sve manifestacije na otvorenom odgode zbog povećane koncentracije lebdećih čestica iznad Osijeka, uzrokovane požarom u tvrtki Drava International. U skladu s tom preporukom, Osječko-baranjska županija otkazala je večerašnji drugi dio manifestacije HeadOnEast, kao i sutrašnju biciklističku manifestaciju Febire.

Također, Stožer je uputio preporuku NK Osijeku da odgodi današnju utakmicu HNL-a između Osijeka i Rudeša. Međutim, prema informacijama koje je Jutarnji dobio od direktora kluba Vlade Čohara, Hrvatski nogometni savez (HNS) nije odobrio odgodu utakmice, osim ako Stožer ne izda službenu zabranu njezina odigravanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Navedena situacija ponovno moguće dovodi u pitanje učinkovitost HNS-a u donošenju odluka temeljenih na preporukama i situaciji u javnom zdravstvu. Podsjetimo da je HNS u ljeto 2020. godine donio kontroverznu odluku da utakmica zadnjeg kola sezone između Osijeka i Lokomotive neće imati prisutnost gledatelja, iako u tom trenutku nije bilo službenih zabrana ili preporuka o okupljanjima na sportskim događanjima.

Ta je odluka bila izazvala mnogo kontroverzi, a neki smatraju da je išla na ruku Lokomotivi koja je na kraju i pobijedila u toj utakmici. Igračima Osijeka nedostajala je podrška njihovih navijača na tribinama, koji su se okupili u tisućama pokraj stadiona, navijajući s velikim entuzijazmom.


Izdvojeno

Reci što misliš!