Sport / Nogomet

doći do bodova

Osijek ojačan u obrani gostuje u Rijeci

Osijek ojačan u obrani gostuje u Rijeci
Nel Pavletic/PIXSELL

Trener Stjepan Tomas ističe kako je ključan ulazak u utakmicu i način kako će njegova momčad reagirati

Nogometaši Osijeka u subotu 16. rujna gostuju kod Rijeke u 8. kolu SuperSport HNL-a. Nakon domaćeg poraza od Dinama, Bijelo-plavi će na Kvarneru tražiti povratak na pobjedničke staze. Reprezentativna stanka dobro je došla Bijelo-plavima u tom pogledu, redovi su popunjeni središnjim braničem Jovanom Manevom i ofeznivcem Denysom Garmashem.

"Iskoristili smo ova dva tjedna za podizanje fizičke spreme, pritom smo odigrali i dobru trening utakmicu protiv Puskas Akademije. Dobro nam je došla kao priprema za Rijeku, bilo je dobrih stvari i zadovoljan sam izvedbom, kao i cijelom ovom reprezentativnom stankom. Dolaskom Duartea i Maneva zaoštrili smo konkurenciju u zadnjoj liniji, siguran sam da će donijeti jednu novu dimenziju fazi obrane", rekao je trener Osijeka Stjepan Tomas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S novim igračima dodatno je zaoštrena konkurencija na stoperskoj poziciji.

"Duarte se pokazao kao odličan igrač, tu je Bralić, pa Mkrtchayn koji je odigrao dvije utakmice za Armeniju kao i Manev koji je imao utakmice protiv Italije i Malte. Konkurencija je zaoštrena, odlučit ćemo koja će dvojica igrati, ali mislim da s pravom možemo reći da ćemo biti čvršći i ozbiljniji u toj zadnjoj liniji", optimistično će o glavnom problemu svoje momčadi Tomas.

Imamo zamjene za Caktaša

Stjepan Tomas u pripremi utakmice u Rijeci ne može računati na Miju Caktaša koji će izbivati iz momčadi zbog tri žuta kartona.

"Imamo igrače koji ga mogu zamijeniti poput Pušića i Garmasha, to su igrači na visokoj razini, koji imaju veliko iskustvo iza sebe i nadam se da se izostanak Caktaša neće osjetiti, odnosno da imamo prave zamjene na toj poziciji", dodaje Tomas.

O subotnjem suparniku Tomas je imao riječi hvale.

"Teška utakmica, Rijeka je pokazala kroz Europu i prvenstvo da se na njih ozbiljno može računati za mjesto u samom vrhu našeg nogometa. Imaju mladu i poletnu momčad, kvalitetne igrače, a na nama je da se dobro pripremimo. Analizirali smo ih, znamo njihove vrline i mane, a nadam se da ćemo od prve minute dobro ući u utakmici i s automatizmima koje smo uvježbavali možemo Rijeci stvoriti probleme", istaknuo je Tomas.

Iskoristiti svaku priliku

Jedan od kandidata za zamijeniti Caktaša je Petar Pušić.

"U Osijeku mi je lijepo, mislim da sam se dobro uklopio u grad, u momčad i u sve što se događa oko mene. Zadovoljan sam svojom igrom i onime što sam pokazao, ali i da ima puno prostora za napredak. Vjerujem da mogu više i bolje, da mogu puno pomoći momčadi. Nije lako prilagoditi se, kada sam došao sezona je već krenula, bilo je puno utakmica, a borim se svaki dan na treningu kako bih još više dao za momčad", rekao je Pušić.

Ofenzivac Bijelo-plavih želi iskoristiti svaku priliku za izboriti se za mjesto u momčadi.

"Imamo kvalitetnu momčad, konkurencija je velika na mojoj poziciji, a ja moram svaki dan pružati maksimum i iskoristiti prilike kada se ukažu. Zadovoljan sam igrom, ali na mojoj poziciji se traži učinak i do toga moram doći. Zadovoljan sam asistencijama, ali čekam prvi pogodak i nadam se da će što prije doći i da će mi se otvoriti", zaključio je Pušić.


Izdvojeno

Reci što misliš!